Tyrväinen offrade en tand i rivalmötet

Juhani Tyrväinen offrade en tand i matchen mot Djurgården. Men fick ändå bara en pinne med sig. "Jag kommer gärna hit igen och möter dem i slutspelet. Och då är det guld som gäller", säger den finländske stjärnan.

5 mars 2020 22:22

Luleå Hockey kom med decimerad trupp till Hovet. Fyra tongivande spelare stannade hemma. Inte på grund av skada, utan för att vila. Erik Gustafsson, Daniel Sondell, Petter Emanuelsson och Niklas Olausson spelade alla mot Rögle två dagar tidigare, men stod över nu när seriesegern är säkrad.

Luleå hade ju 14 poäng tillgodo på tvåan med tolv poäng kvar att spela om.

– Det är spelare som brukar ha mycket istid som fick stanna hemma. Om det är klokt eller inte att göra så, kan man ju inte veta på förhand. Men jag tror nog att det är vettigt att låta dem vila i det här läget, säger Juhani Tyrväinen.

Han var den som syntes mest i Luleå den här kvällen. Ofta i anfallssituationer, också i utvisningsbåset – och så fick han en hög klubba på munnen, som fick honom att ligga kvar ett bra tag på isen.

– En halv tand försvann där, säger han.

 Tre poäng hade varit roligare om man nu måste offra en tand?

– Jo, vi började långsamt, men det var snyggt att vi spelade upp oss. Vi kom ändå bra på slutet, vi lyckades i alla fall kvittera och få med oss en poäng. Jag tycker att vi inte startade så bra i första men spelade upp oss. Det var en rolig match med bra liv på läktarna. Det var kul. Jag kommer gärna hit igen i slutspelet.

 För att de har en livlig publik?

– För att båda lagen har en livlig publik, det brukar alltid vara många som håller på Luleå när vi spelar här, så det hörs från läktarna oavsett vilket lag som gör mål. Det är kul med mycket Luleåfans här.

 Så det är därför du gärna vill spela här?

– Ja, och sen har jag förstått att de vunnit många matcher i rad här nu. Men vi får väl se hur det går i ett slutspel.

 Du vann ett guld i VM i fjol med Finland. Det är förstås guld som gäller nu också?

– Ja, det är det, säger Juhani Tyrväinen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jim Baas