Sondell om skarpa kritiken: "Tar inte åt mig"

Luleå Hockeys Daniel Sondell tar hockeyexpertens Niklas Wikegårds kritik med ro. "Det är inget jag tar åt mig av", säger han.

Daniel Sondell vill inte kommentera hockeyexperten Niklas Wikegårds uttalande efter matchen mot Djurgården.

Daniel Sondell vill inte kommentera hockeyexperten Niklas Wikegårds uttalande efter matchen mot Djurgården.

Foto: Petra Älvstrand / Luleå

Ishockey2019-10-07 14:48

Alexander Holtz har blivit avstängd i tre matcher för tacklingen mot Daniel Sondell. Men enligt experten Niklas Wikegård är det helt fel.

– Daniel Sondell väljer att ta emot pucken, ser att Alexander Holtz är på väg att tackla, väljer att inte försvara sig. Han hoppar inte undan ordentligt, skyddar sig inte med klubban, vrider inte upp axeln. Han tar inte emot smällen överhuvudtaget Daniel Sondell, säger Wikegård i klippet på instagram.

Wikegård fortsätter:

– Den som visar ingen respekt överhuvudtaget för spelet hockey, det är Daniel Sondell i den smällen, till 100 procent. Holtz blir nog säkert jätteförvånad över att en spelare som han har ögonkontakt med och som han eventuellt kommer att tackla, inte förbereder sig för att ta emot tacklingen.

– Det är Daniel Sondell som ska bli avstängd, ingenting annat.

Sporten har pratat med Luleåbacken som ger sin syn på situationen. 

– Jag kommer i en ganska dålig situation. Pucken är lite långt fram och jag måste gå för pucken och blir ganska sårbar. Det är svårt att skydda sig där om man säger så, jag har koll på att han kommer men jag måste gå för pucken när den är precis vid blålinjen så jag försökte bara få den ner mot mål, säger Daniel Sondell. 

Han fortsätter:

– Sen tar den väl lite olyckligt i och med att den går upp mot huvudet men det är ingen hård tackling. Min känsla var inte att han siktade mot huvudet eller gjorde det med mening utan han försökte bara gå mot mig och jag var lite oskyddad. Jag försökte men hann inte riktigt. Det var en svår situation och hade jag gjort det så hade jag blivit tvungen att släppa pucken. Det var lite oturligt.

Sondell har tagit del av Wikegårds kritik. 

– Jag såg det men det är ingenting som jag vill kommentera. Han får ha sin åsikt om han vill det. Jag var på isen och vet vad som hände och det räcker för mig. 

– Det är inget jag tar åt mig av i alla fall så det är lugnt. 

Hur ser du på hans resonemang om att den som blir tacklad också har ett stort ansvar?

– Att man ska kunna ta en tackling och ha koll på spelare där ute håller jag med om till hundra procent. Man kan inte åka runt och tro att det är någon fristad att åka runt och spela hockey. Det är ju en kampsport i grunden. Kommer det en tackling i ryggen där du inte ser något så går det inte att skydda sig ifrån det. Men har du koll på en kille och det är en ren tackling och ingen armbåge uppåt så är det lugnt.

– Så jag håller med om att man ska skydda sig där ute men uttalandet om min situation med Djurgårdsspelaren har jag ingen kommentar till. 

Inte ens uttalandet om att du skulle bli avstängd?

– Ha ha, nej men det hade varit lite komiskt kanske. 

När Luleå Hockey ska möta Belfast på bortaplan i CHL får Sondell stanna hemma på grund av en skadekänning. Det ska dock inte vara kopplat till tacklingen.

– Nej, det var det absolut inte. Det var ingen hjärnskakning eller så och det var ju tur det. Det är ingen större fara men jag kan inte säga så mycket mer än så. 

Han förväntas vara tillbaka i spel till Luleås hemmamatch i SHL mot Brynäs. 

– Planen är att jag ska spela på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!