Förutom skadorna får serieledaren Luleå klara sig utan sin superstjärna Michelle Karvinen i större delen av resterande grundserie. På fredagen blev det klart att poängligaledaren stängs av fyra matcher för en huvudtackling som hon delade ut mot Karoline Pedersen i onsdagens match mot Djurgården.

– De har tagit ett beslut och det måste vi leva efter. De har ju sagt att de ska granska fler situationer och de gör det och tar en bedömning efter det. Det är inte så mycket vi kan påverka, säger Luleå/MSSK:s tränare och sportchef Fredrik Glader.

Var det rimligt med fyra matchers avstängning?

– Det var inget snack om att det skulle bli en avstängning. Sen hade nog två matcher varit mer rimligt. Jag tycker jag har sett värre saker som har kommit lindrigare undan men det är så det är.

Luleås finländska stjärna är därför tillbaka först till den sista grundseriematchen 2 februari mot Linköping.

– Då kommer vi nog få se en spelsugen tjej. Det här är en sport där man både agerar och reagerar på några hundradelar och i bland blir det rätt och ibland blir det fel.

Melinda Olsson, Nathalie Ferno och Linn Peterson saknades i matchen mot Brynäs. I väntan på ett definitivt besked när de kan vara tillbaka håller Luleå koll på spelarmarknaden och stänger inga dörrar för något eventuellt nyförvärv.

– Just nu känner vi ingen stress eller panik. Vi har en ruggigt kompetent grupp som trots att man kanske får tuffare och högre belastning klarar av uppgiften men givetvis följer vi spelarmarknaden och får ta lite beslut när vi vet resultatet från hjärnskakningar och sådär.

– Det är lite av ett frågetecken där och vi vill inte riskera något med våra spelare utan vi måste kolla hur de mår. Då får vi se om det behövs ta in någon spelare, vi avvaktar lite och ser hur det går.

kent.vikstrom@norrbottensmedia.se