SHL-debuterade aldrig i Luleå – klar för Rögle

Har Rögles sportchef Chris Abbott stått för silly seasons mest spektakulära värvning hittills?

23 april 2019 20:16

Oavsett svar är det i alla fall en välmeriterad forward som ansluter till SHL-klubben.

Forwarden Dennis Everberg återvänder till Sverige och har skrivit ett femårskontrakt med Rögle BK. Den 27-årige ishockeyforwarden, som tog VM-guld med Tre Kronor både 2017 och 2018, spelade den senaste vintern med Manitoba i AHL och för Zug i Schweiz.

Everberg är från Västerås men flyttade till Ängelholm och Rögle som tonåring. Han var med att både spela upp, och ned, Rögle från SHL-spel under tidigt 2010-tal.

– Jag ser verkligen fram emot att komma hem och återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden i Rögle som Zaar (Daniel), Brithén (Ted) och Sjögren (Mattias). Det var roliga år och nu återförenas vi igen, när vi fortfarande är mitt i karriären. Jag är fortfarande sugen på att vinna, det är därför jag håller på med det här och vill ha min bästa hockey framför mig, säger Dennis Everberg till klubbens hemsida.

Sportchefen Chris Abbott:

– Vi är mycket stolta över att ännu en klasspelare fostrad i Rögle väljer att återvända till Ängelholm och ett långtidskontrakt när han står på toppen av sin karriär. Dennis är redan vid 27 års ålder en mycket erfaren och framgångsrik spelare. Dennis kommer, med alla sina olika spetsegenskaper att tillföra ännu en dimension till vår offensiv lineup.

Precis som Abbott har Dennis Everberg koppling till Luleå Hockey.

Inför säsongen 2014/2015 gjorde Luleå Hockey klart med två unga talanger från Rögle. Daniel Zaar och Dennis Everberg. Men innan norrbottningen hann presentera värvningarna kom Colorado Avalanche in i bilden och förklarade att de ville skriva ett kontrakt med Everberg.

I stället för norra Sverige gick flyttlasset över Atlanten till Denver där den riviga forwarden tog en plats i NHL-laget och spelade 55 matcher i grundserien. Vintern efter gick det dock tyngre. Större delen av säsongen spenderade han i AHL-laget San Antonio Rampage innan han lämnade Nordamerika.

Därefter har han hunnit med ytterligare fyra klubbadresser. Växjö Lakers, KHL-klubbarna Avangard Omsk och Neftekhimik Nizhnekamsk samt nu senast Manitoba Moose (AHL) och schweiziska EV Zug (NLA).

Den första vardagen efter påsk bjöd på en hel del SHL-nyheter.

Utöver Luleå Hockeys presentation av David Rautio, Juhani Tyrväinen och Isac Brännström samt Rögles prestigevärvning av Everberg var det fler klubbar som bjöd på rubriker.

Bland annat står det klart att Brynäs tappar sin stjärnforward Joel Kellman till San José Sharks i NHL.

Målvakten Jhonas Enroth, backen Linus Arnesson och förre Luleå Hockey-forwarden Anton Hedman lämnar Örebro.

Forwarden Kris Versteeg lämnar Växjö Lakers för Rockford IceHogs i AHL.

Och HV71-forwarden Andreas Thuresson flyttar till Tyskland för spel med Schwenninger Wild Wings.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson