Robin Kovacs om dödsolyckan: "Är jobbigt"

Robin Kovacs har gjort sin första träning med Luleå Hockey och förväntas spela på torsdag. Senaste tiden har varit tung för Luleås senaste nyförvärv. I somras var Kovacs med när bäste kompisen dog i en trafikolycka. "Det är jobbigt och jag önskar inte min värsta fiende det här", säger Robin Kovacs.

9 oktober 2017 14:19

Förra säsongen spelade Robin Kovacs i New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack.

Han var också med under AHL-lagets camp men valde i slutet av förra veckan att skriva på för Luleå Hockey,

Och under måndagen gjorde han sin första träning med laget där han direkt placerades tillsammans med Niklas Olausson och Patrick Cehlin.

Han förväntas spela på torsdag då hans tidigare lag Rögle kommer på besök.

– Det var skönt, och det känns att man inte stått på is på ett tag med ett lag. Skönt att vi har fyra träningar innan matchen och jag ska försöka göra det bästa jag kan, säger Robin Kovacs.

Robin Kovacs är utlånad från New York Rangers till Luleå Hockey närmaste två säsongerna.

– Det blir bra ett hitta en trygghet nu. Det har varit ganska mycket för mig senaste året så det gäller för mig att hitta tillbaka till mitt eget spel.

I somras var Robin Kovacs iblandad i en tragisk bilolycka på riksväg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn.

En av bilarna voltade och Kovacs bästa vän omkom i olyckan.

Robin Kovacs, som själv inte körde någon av bilarna som var inblandad i olyckan, dömdes för vårdslöshet i trafik och fick 30 dagsböter.

– Det var en tuff period, så är det ju. Man har väl insett och tagit allt mer seriösare. Det är tragiskt att det ska gå så långt innan man insåg allt.

Hur tungt har det varit efter dödsolyckan?

– Det har varit jobbigt på sidan av hockeyn. Men jag haft många bra nära och kära som har varit runt mig, stöttat mig och allting. Det är jobbigt och jag önskar inte min värsta fiende det här.

Har du tagit professionell hjälp efter det här?

– Ja, det har jag. Jag har en kille som jag pratar med nästan dagligen om det som hände och hockeyn. Så det är skönt att ha någon att prata med.

Robin Kovacs är sedan tidigare bra kompis med både Patrick Cehlin och Felicia Linder i Luleå Hockey/MSSK.

Det blev också avgörande när valet till slut föll på Luleå Hockey.

– De är ju väldigt skönt att man har några som man känner sedan innan och att man inte bara efter träningen far hem. Det tar ju ett tag att lära känna alla i laget. Jag tror det här kommer bli väldigt, väldigt bra för min del, säger Robin Kovacs till Sporten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson

Ämnen du kan följa