På lördag går den nyinspelade podcasten med Linus Omark att lyssna på i sin helhet.
Men här kommer ett smakprov ur Linus Omarks öppenhjärtliga intervju där han plöjer igenom sin framgångsrika karriär.
En del av snacket kom att handla om när han återvände till Luleå Hockey i slutet av säsongen 2013/2014.
Han lämnade NHL-äventyret i Buffalo Sabres och anslöt till ett Luleå som var SM-guldutmanare med lirare som Linus Klasen, Niklas Olausson och bröderna Chris och Cam Abbott i högform.
– I Buffalo gick det inte exakt som jag ville och när de skickade ned mig kände jag: "Fan, jag vill inte till AHL – jag vill inte", säger han.
– Luleå hade gått bra och hade ett bra lag på pappret. Jag kände, kan jag komma dit och tillföra något så kan vi ha en chans att vinna, det vore en dröm.
Han åkte hem med stora förväntningar på sig själv och Luleå Hockey. Men inledningsvis fick han träna extra för att komma i form. Han hade bara spelat 13 NHL-matcher på två månader innan han vände hem till Norrbotten.
– Jag hade inte varit på is på två och en halv vecka, säger Omark när han minns tillbaka.
– Jag gick in på isen och kände: "Oj, oj, oj – jag har tappat mycket på två och en halv vecka" (skratt).
Men efter en vecka med träningar med både A- och juniorlag var han redo för de avslutande fem SHL-omgångarna innan SM-slutspelet drog igång.
– Jag kom till första matchen och kände mig relativt bra. Jag gjorde ändå rätt bra ifrån mig.
Men det var inte bara han själv som hade stora förväntningar på honom och laget. Även fans och media räknade med stordåd från puckgeniet.
– Överdrivna förväntningar. Jag gillar förväntningar, men Klasen och de hade varit kung här... Det blev inte den injektion som jag hade hoppats, säger Linus Omark som gjorde ett mål och tre assist på fem grundseriematcher innan slutspelet drog igång.
– Nu blev det mer att de andra spelarna gick ned sig och jag växlade inte upp som jag skulle innan det var för sent.
I slutspelet blev det respass direkt mot Växjö Lakers som vann kvartsfinalserien med 4–2 i matcher. Omark producerade två mål och tre assist på sex matcher.
– Det gick bättre och bättre. Men vi åkte ut för tidigt för att kunna explodera, säger Omark och fortsätter:
– Sedan fick vi många backar skadade, fyra nyckelbackar.
Det blev inte alls som han, Luleå Hockey eller fans hade tänkt sig.
– Jag fick mycket skit när jag var hemma och mådde inte bra av att läsa allt som skrevs eller sades, säger han och fortsätter:
– Det är så liten stad och hockey är ju allt här i Luleå. Jag förstår frustrationen.
I podcasten berättar Linus Omark om när han var och klippte sig på en frisörsalong i centrala Luleå. Vid stolen intill satt en man och sågade Omarks insats i Luleåtröjan medan Omark satt tyst intill och lyssnade.
– Gubben, eller gubbjäveln ska jag säga, sitter och snackar skit om mig när jag sitter bredvid, säger han.
– Då tänkte jag: "Fan, aldrig mer Luleå Hockey, jag orkar inte med det här". Kan han inte säga det i mitt ansikte?
Linus Omark satt kvar i sin stol och var tyst medan mannen vädrade sitt missnöje. Han ställde sig aldrig upp och konfronterade honom.
– Det var bra att jag aldrig gjorde det, säger Omark som beskriver tiden i Luleå Hockey som väldigt jobbig.
– Rykten om laget gick runt i hela Luleå. Det var bara kaos.
Men som han säger själv i podcasten, tiderna förändras. Suget att återvända till klubben finns där igen även om han valde att nobba Luleås kontraktserbjudande i vintras.
– Jag är klar med Ryssland, det här året kommer att bli mitt sista, säger Linus Omark bland annat.
Mer om hans Luleåtankar får ni i avsnittet som kommer att publiceras under lördagen.
Där pratar han även om petningarna från TV-pucklag och hockeygymnasium. Där avhandlas även hans minnesvärda straffmål och hans och förre förbundskaptenen Pär Mårts frostiga förhållande. Dessutom blir det en hel del NHL- och KHL-snack. Samt mycket, mycket mera.
Ett stenkast från Delfinen går att hitta på vår sajt – samt podcastplattformar som Acast, Spotify, Itunes och Podbean. Där finns även de tidigare programmen med exempelvis Niklas Olausson, Joel Lassinantti, Stefan "Skuggan" Nilsson, Erik Gustafsson, Rebecca Stenberg, Fredrik Glader, Robert "Nobbe" Nordberg och Joakim Fagervall.