Nyförvärv har inte spelat ut hela registret

Han har gjort fem poäng på sex matcher. Ändå finns det mer att hämta – det säger nyförvärvet Arttu Ilomäki.

Arttu Ilomäki, Luleå Hockey.

Arttu Ilomäki, Luleå Hockey.

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2019-09-21 09:40

Efter att ha anslutit till sin nya klubb med en fotskada har Arttu Ilomäki hunnit med sex matcher i Luleåtröjan efter övergången från finska Lukko Rauma.

Den 28-årige finländaren har producerat två mål och två assist på tre gruppspelsmatcher i CHL. Och noterats för en assist efter tre SHL-matcher.

Arttu Ilomäki, som i våras vann VM-guld, menar att han börjar hitta rätt i sin nya omgivning. Men säger samtidigt att han inte har spelat ut hela sitt register.

Det finns mer att hämta.

– Både jag och min kedja (Juhani Tyrväinen och Isac Brännström) har gjort det helt okej och skapat målchanser. Men vi har inte gjort speciellt många mål med tanke på alla möjligheter vi haft. Vi kan verkligen göra saker bättre framöver, säger Ilomäki som menar att det går åt rätt håll hela tiden för honom personligen.

– Det känns mycket bättre nu än första matchen (efter fotskadan). Men samtidigt kan jag förbättra allt.

Han nämner alla möjliga detaljer som behöver putsas på. Exempelvis positionsspel, lagspel och intensitet.

– I SHL gäller det verkligen att använda huvudet och vara smart. Både med och utan puck – det är en stor grej.

Han ser stora skillnader jämfört med spelet i hemlandet.

– Här är lagen exempelvis betydligt snabbare på att ställa om från anfall till försvarsspel. Det är annorlunda och du behöver använda benen och åka mycket mer skridskor här (i Sverige).

Luleå Hockey har inlett säsongen med två segrar och endast en förlust. 

– Hela laget har, precis som jag, mycket jobb framför sig. Vi arbetar varje dag på att utveckla vårt spel och kommer bara bli bättre hela tiden, säger han och fortsätter:

– Vi har riktigt bra spelare i det här laget och kan egentligen åstadkomma vad vi vill – det finns så mycket kunnande och potential. Nu handlar det bara om att göra det tillsammans på och utanför isen – när vi lyckas med det kommer vi vara svårtoppade. 

Under lördagen väntar bortamöte med Malmö. Arttu Ilomäki räknar med att laget kommer att höja sig ett snäpp redan till den matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!