NyförvÀrv har inte spelat ut hela registret

Han har gjort fem poĂ€ng pĂ„ sex matcher. ÄndĂ„ finns det mer att hĂ€mta – det sĂ€ger nyförvĂ€rvet Arttu IlomĂ€ki.

Arttu IlomÀki, LuleÄ Hockey.

Arttu IlomÀki, LuleÄ Hockey.

Foto: HĂ„kan Stridblom

Ishockey2019-09-21 09:40

Efter att ha anslutit till sin nya klubb med en fotskada har Arttu IlomÀki hunnit med sex matcher i LuleÄtröjan efter övergÄngen frÄn finska Lukko Rauma.

Den 28-Ärige finlÀndaren har producerat tvÄ mÄl och tvÄ assist pÄ tre gruppspelsmatcher i CHL. Och noterats för en assist efter tre SHL-matcher.

Arttu IlomÀki, som i vÄras vann VM-guld, menar att han börjar hitta rÀtt i sin nya omgivning. Men sÀger samtidigt att han inte har spelat ut hela sitt register.

Det finns mer att hÀmta.

– BĂ„de jag och min kedja (Juhani TyrvĂ€inen och Isac BrĂ€nnström) har gjort det helt okej och skapat mĂ„lchanser. Men vi har inte gjort speciellt mĂ„nga mĂ„l med tanke pĂ„ alla möjligheter vi haft. Vi kan verkligen göra saker bĂ€ttre framöver, sĂ€ger IlomĂ€ki som menar att det gĂ„r Ă„t rĂ€tt hĂ„ll hela tiden för honom personligen.

– Det kĂ€nns mycket bĂ€ttre nu Ă€n första matchen (efter fotskadan). Men samtidigt kan jag förbĂ€ttra allt.

Han nÀmner alla möjliga detaljer som behöver putsas pÄ. Exempelvis positionsspel, lagspel och intensitet.

– I SHL gĂ€ller det verkligen att anvĂ€nda huvudet och vara smart. BĂ„de med och utan puck – det Ă€r en stor grej.

Han ser stora skillnader jÀmfört med spelet i hemlandet.

– HĂ€r Ă€r lagen exempelvis betydligt snabbare pĂ„ att stĂ€lla om frĂ„n anfall till försvarsspel. Det Ă€r annorlunda och du behöver anvĂ€nda benen och Ă„ka mycket mer skridskor hĂ€r (i Sverige).

LuleĂ„ Hockey har inlett sĂ€songen med tvĂ„ segrar och endast en förlust. 

– Hela laget har, precis som jag, mycket jobb framför sig. Vi arbetar varje dag pĂ„ att utveckla vĂ„rt spel och kommer bara bli bĂ€ttre hela tiden, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Vi har riktigt bra spelare i det hĂ€r laget och kan egentligen Ă„stadkomma vad vi vill – det finns sĂ„ mycket kunnande och potential. Nu handlar det bara om att göra det tillsammans pĂ„ och utanför isen – nĂ€r vi lyckas med det kommer vi vara svĂ„rtoppade. 

Under lördagen vÀntar bortamöte med Malmö. Arttu IlomÀki rÀknar med att laget kommer att höja sig ett snÀpp redan till den matchen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!