Ny marknad öppnas för Luleå Hockey: "Stänger absolut inte dörren"

Regerande svenska mästaren ser över sin trupp – samtidigt som det står klart att ett flertal jättestjärnor står utan klubb kommande säsong i Kanada.

1 april 2019 15:07

Under måndagen kom beskedet att den kanadensiska ligan CWHL lägger ner sin verksamhet av ekonomiska skäl.

Calgary Inferno vann ligan i år och är ett av sex lag som drabbas.

Där spelar bland annat finländske landslagsforwarden Venla Hovi, amerikanska stjärnan Brianna Decker och Kanadas OS-silvermedaljör Rebecca Johnston vars bror Ryan Johnston har spelat i Luleå Hockeys SHL-lag.

Framtiden är nu osäker för CWHL. Ligans tillfällige chef, Jayna Hefford, utesluter inte att en ny form av liga kan uppstå i framtiden – men som det ser ut nu kan det komma lös en drös stora namn på spelarmarknaden inför kommande säsong.

Luleå Hockey/MSSK jobbar för fullt med lagbygget för att kunna försvara sina två raka titlar. På forwardssidan är det klart att Rebecca Stenberg slutar. Dessutom saknar Christa Alanko, Melinda Olsson och Nathalie Ferno kontrakt för kommande säsong.

Men huruvida man blickar över Atlanten mot den nedlagda ligan CWHL, vill inte tränaren och sportchefen Fredrik Glader uttala sig kring.

– Klart vi ska ta in nya spelare, dock vill vi jobba med kontinuitet så det inte blir så stor omsättning. Förmodligen kommer det påverka SDHL och NWHL (amerikanska ligan), sen låter jag det vara osagt om det påverkar oss. Vi håller på och jobbar med de nya vi vill ha in, men vi stänger absolut inte dörren, säger Glader och fortsätter:

– 70-80 procent väljer nog USA och NWHL, men sen faller det säkert över en viss procent till Sverige. Det kan nog komma bra spelare till vår liga. Många av USA:s och Kanadas bästa spelare har spelat där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!