Mardrömsmatch för Nilsson – utbytt direkt

Anders Nilsson från Luleå hade en tung match i nattens NHL. Målvakten släppte in fyra mål i den första perioden och blev utbytt när hans Ottawa Senators förlorade mot Vancouver Canucks.

Anders Nilsson.

Ishockey2019-12-04 08:00

Ottawa Senators med Anders Nilsson i målet fick en riktig mardrömsstart i matchen mot hans gamla lag Vancouver Canucks. Nilsson släppte in 4 mål på 15 skott och blev utbytt redan i den första perioden. Tre av målen gjordes efter styrningar framför kassen. Vid matchens första mål var Nilsson utelämnad av sina försvarare när Vancouver kom två mot en och spelade pucken i sidled innan Antoine Roussel lyfte in pucken med ett backhandskott.

Nilsson blev ersatt av Marcus Högberg som räddade 13 skott och därmed spikade igen kassen resten av matchen.

Vancouver vann matchen med 4–2 efter mål av Tanner Pearson, Elias Pettersson, Zack MacEwen  och nämnda Roussell.

På annat håll spelade Lucas Wallmark drygt 16 minuter när hans Carolina Hurricanes föll mot Boston med 0–2.

Dean Kukan blev målskytt när hans Columbus Blue Jackets förlorade mot Coyotes med 2–4.