Lundeström om segern: "Otrolig krigarinsats"

Isac Lundeström gjorde come-back i SHL när Luleå Hockey tog en tung trepoängare borta mot Örebro.

– En otrolig krigarinsats idag, säger han efter vinsten med 2–1.

12 januari 2019 18:20

Isac Lundeström var tillbaka i SHL efter en så här långt enormt händelserik säsong som bjudit på både NHL-spel med Anaheim Ducks, AHL-spel med San Diego Gulls och junior-VM i Kanada.

– Det har varit riktigt hektiskt med alla resor och att man bott på hotell i nästan ett halvår. Skönt att komma hem och få landa lite. Kanske inte var helt fel att få några dagar ledigt i samband med förra matchen när papperna strulade lite. Man hade inte ens kraft att träna med laget när man kom hem, men det tog inte alltför lång tid att vila upp sig, säger 19-åringen.

Han parades i sin första match ihop med Emil Larsson och Einar Emanuelsson – och det blev målmässig utdelning direkt för kedjan.

Efter 13.13 kom nämligen matchens första mål när kedjan var inne på isen. Emil Larsson tvekade inte en sekund efter att ha fått pucken serverad av Einar Emanuelsson. Skottet var sylvasst och välplacerat rätt upp i det bortre krysset.

Även Isac Lundeström var delaktig i målet. Det var han som först jobbade fast pucken i anfallszon och fick den vidare till Einar Emanuelsson. Det blev dock ingen assist för den come-backande centern, men det är inte något han verkar bekymrad över.

– Nja, det var väl lite 50-50 situation innan kanske, men det var skönt att se att pucken gick in i alla fall. Ett viktigt ledningsmål för oss.

Att Luleå fick det första målet i matchen skulle visa sig betydelsefullt. Örebro hade skapat en hel del halvlägen i perioden och var väl egentligen det lag som låg närmast ett ledningsmål. Men efter Emil Larssons fullträff kunde Luleå spela mer avslappnat.

Men Örebro, som kämpar för sin överlevnad i SHL, kunde kvittera i power play i mittperioden. Backen Nick Ebert pangade på ett direktskott som kunde smita in mellan stolpen och LHF-målisen Joel Lassinantti.

Det blev ändå Luleå som fick det sista ordet i matchen. För i inledningen av den tredje perioden pangade Daniel Sondell in 2–1 för bortalaget och det målet räckte för vinst, trots en tung hemmapress i slutet.

– Otroligt viktigt att vi kan ta sådana här segrar. Der är en starkt seger. Örebro är ett riktigt bra lag.

Hur skönt är det att komma hem till serieledarna?

– Att få komma hem och få avsluta säsongen med Luleå kommer nog säkert att göra mig till en bättre hockeyspelare. Att få landa lite och träffa nära och kära är riktigt skönt, menar Isac Lundeström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Weichselbraun