Luleåstjärnan i slagsmål mot Brynäs

Det hettade till rejält i matchen mellan Luleå/MSSK och Brynäs. Efter en tackling på Luleås Ebba Berglund var Emma Nordin inblandad i ett slagsmål med Brynässpelaren Wilma Carlsson.

25 januari 2019 23:16

Det var i den andra perioden som Carlsson delade ut en tuff tackling mot Luleås Ebba Berglund. Spelarna vevade och utdelade slag mellan varandra innan domarna kom emellan och bröt. Nordin utvisades två plus två minuter för fighting och Carlssons utvisades för roughing och illegal hit.

– Jag vet inte om det var smart eller dumt men jag brukar inte vara den som är den. Så som jag såg tacklingen direkt i sekunden tyckte jag inte att den var särskilt schysst och då tog jag ett beslut och fick sitta av ett straff. Om det var rätt eller fel det vet jag inte men i stunden kändes det rätt att försvara min lagkamrat, säger Emma Nordin.

Vad säger du om situationen?

– Som jag upplevde det var det en rätt hård tackling i ryggen och det kan gå väldigt illa. Nu tror jag det gick ganska bra med Ebba men jag tycker ändå att det är viktigt, oavsett om vi leder med 4–0 att man markerar.

Det är andra gången på kort tid som en spelare är inblandad i ett slagsmål på isen. Nu senast var det Johanna Fällman som var inblandad i en liknande uppgörelse.

– Det kan vara dumt i och med att man riskerar få spela boxplay. Men jag tycker ändå att det visar på en styrka, att vi är en tight grupp som är beredda att stå upp för varandra och göra vad som krävs för att skydda varandra. Oavsett vad det är för situation så tycker jag att det är en otrolig styrka i gruppen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa