Luleåspelaren till sjukhus – befarad hjärnskakning

Trots en bra bortamatch föll Luleå Hockey borta mot Frölunda.För Mattias Guter blev det en jobbig annandag.Han tvingades bryta matchen efter en huvudskada.

26 december 2018 18:36

Det var i den andra perioden som olyckan var framme. Mattias Guter stod nere vid egen kortsarg när Frölundas Mats Rosselli Olsen utdelade en tackling som träffade mycket illa. Smällen tog i huvudtrakten och Mattias Guter fick klart groggy ledas av isen.

LHF-tränaren Thomas ”Bulan” Berglund berättar efter matchen att hans spelare befinner sig på sjukhus och undersöks med en befarad hjärnskakning. Dock vill han inte kommentera vad han har för åsikt om situationen.

– Nej, det får någon annan bedöma. Vi har en disciplinnämnd så de får reda ut det där, säger han.

På reprisbilderna syns det att Rosselli Olsen träffar Mattias Guter med sina armar mot huvudtrakten. Det ser dessutom ut som om norrmannen hoppar in i situationen. Trots det dömde domarna bara två minuters utvisning på Frölundaspelaren.

Domaren Mikael Holm förklarar beslutet:

– Det vi bedömer när det är en tackling är om tacklingen träffar rakt i huvudet. När vi ser det live och på jumbotronen kan vi inte bedöma om tacklingen tar direkt i huvudet eller om Mattias lägger in bakhuvudet i plexit, eller vad det är som gör att han får en hjärnskakning om han nu får det. Det är i så fall jättebeklagligt.

Du tycker inte att han lyfter och hoppar in i situationen?

– Jättesvårt att säga. Frågan är om han hoppar eller om han sträcker sin överkropp. Det är väldigt tråkigt att Mattias blir skadad men vi får bedöma en handling som vi ser.

– Vi har inte haft någon kontakt med (disciplinnämnden i) Stockholm än, utan vi kommer att ha det lite senare och se hur de ser på det, säger domaren Mikael Holm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Weichselbraun