Nej, Luleå Hockeys formkurva under de senaste fem matcherna är ingen trevlig läsning. Laget är sämst i hela SHL med endast fyra poäng.

Efter lördagens förlust mot Växjö på hemmaplan var lagkaptenen Erik Gustafsson kritisk till insatsen.

– Vi förlorade kampen framför målen och det har vi gjort de senaste matcherna. Det är därför vi förlorar, sa Gustafsson till Sporten.

Under veckan har Luleå Hockey lagt viss fokus vid just detta. Luleåbacken Daniel Sondell berättar vad det har renderat i.

– Vi har faktiskt ganska få chanser mot oss i slottet framför mål. När vi har snackat har vi kommit fram att mycket beror på missflyt, motståndarna har varit väldigt effektiva, säger Sondell.

– Det har inte varit någon jättekatastrof. Det är egentligen bara småsaker, det är inget jätteproblem. I det stora hela har vi varit bra över lång tid.

Trots den magra poängutdelningen under de senaste fem matcherna ligger Luleå Hockey fortsatt tvåa i den superjämna SHL-tabellen. Luleå Hockey (52 poäng) har bara nio poängs marginal till Skellefteå AIK på elfte plats.

– Det är verkligen tajt. Serien är jämn, alla kan slå alla, säger Luleåbacken Daniel Sondell.

Avståndet till torsdagskvällens serietolva är 18 poäng.

– Vi ska bara fortsätta som vi spelat under den här säsongen. Vi behöver bara bli lite effektivare när vi får lägen, säger han och fortsätter:

– I de senaste matcherna har vi radat upp lägen för att vinna. Men vi har inte riktigt satt dit pucken.

Till torsdagskvällens match får Luleå Hockey tillbaka JVM-spelaren Nils Lundkvist i backuppsättningen. Ett välkommet tillskott med tanke på att Pontus Själin saknas i två månader på grund av ett handledsbrott.