Luleåbacken: "Det har inte alltid gått jättebra"

Självmål, sämst plus/minus och en tuff inledning – Brendan Mikkelson får lägsta betyget när Sporten summerar halva SHL-säsongen.

14 december 2017 08:28

I fjol var Brendan Mikkelson en stöttepelare i försvaret.

I år har Luleå Hockey-backen inte kommit upp i nivå – och har bland annat -7 i plus/minus-statistiken.

Vi har betygsatt alla spelare i truppen och du har fått ett av fem. Hur ser du på säsongen?

– Ett som i lägsta betyget?

Ja.

– Det är era åsikter och jag respekterar det. Det jag fokuserar på är laget och vad jag kan göra för att hjälpa till. Vissa saker har inte gått som jag har velat ibland, men om man fokuserar på det blir det bara värre. Senaste månaden drygt är jag rätt nöjd med. Det har gått i rätt riktning, även om statistiken inte visar det. Men det är inte allt och jag hoppas vända på det.

Hur skulle du jämföra den här säsongen med i fjol?

– Det är svårt, det är mycket nytt.

Har det krävts lite anpassning?

– Ja, lite. Att ha ett nytt lag, roller och det har varit lite nya saker som jag har förväntats göra i år. Men det är att förvänta, och som spelare förväntas man anpassa sig. Det har inte alltid gått jättebra, men jag vill tro att det är påväg åt rätt håll.

Du kan bevisa att vi har fel.

– Haha, det handlar inte om det. Som jag sa, jag respekterar allas åsikter och jag älskar att spela här i Luleå.

Mikkelson har liksom övriga laget haft en hel del svackor under säsongen. Före onsdagens träning hade laget ett långt möte för att diskutera spelet.

– När man släpper in tolv mål på två matcher är det mycket som är fel. Vi gick igenom väldigt många situationer, pratade och tittade på video.

Vad har varit bra under de här 26 matcherna?

– De två senaste är fräscht i minnet, men vi har varit bra på att etablera tryck i anfallszon när vi väl kommit in där. Vi har haft perioder där vi har spelat ett bra lagförsvar, från forwards till målvakter. Vi vet att vi kan vara framgångsrika som lag.

Vad har varit mindre bra?

– Jämnheten. Vi har visat att vi kan göra rätt saker i några byten eller perioder. Men i några matcher har vi inte varit redo. Förra månaden vann vi några matcher i rad, sen förlorade vi några. Det gäller att minimera svackorna. Om vi i stället för att förlora tre i rad kan begränsa det till en match – eller en period.

BRENDAN MIKKELSON

Betyg: 1

Matcher: 25. Mål: 0. Assist: 6. Poäng: 6. Utvisningsminuter: 14. Plus/minus: -7. Istid/match: 19.31.

Kommentar: Inne på sin tredje säsong i Luleå – som också startat sämst. Har inte alls kommit upp i nivån från i fjol och ser lite vilse ut på isen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!