Luleå Hockey-forwarden: "Vore givetvis jättebra"

Straffavgöranden i slutspelet har varit hårt kritiserat – men nu kan momentet försvinna. Och det är någonting som Luleå Hockey-forwarden Rebecca Stenberg ställer sig positivt kring. "Att få damhockeyn mer proffesionellt är det här verkligen ett steg i rätt riktning", säger hon.

9 maj 2018 13:30

För Sporten berättar Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom att de tänker lägga fram förslaget att spela bäst av fem i slutspelet.

Men det kan bli fler förändringar i SDHL då förbundet även ser ut att föreslå att ta bort straffarna i slutspelet.

Läs mer här: Nu kan kritiserade upplägget slopas

Att just ha straffar som ett avgörande har varit hårt kritiserat av både aktiva spelare och ledare.

Luleå Hockeys Rebecca Stenberg är också positiv inställd till nyheten.

– Det vore givetvis jättebra. Jag tycker att det låter som en jättebra idé om beslutet blir verklighet, säger hon och fortsätter:

– Och det skulle vara det mest sportsligt rättvist att avgöra via spel och inte på straffar. Dessutom att få fler matcher i ett slutspel skulle också vara sportsligt bättre, anser jag. Kan man lösa det ekonomiskt och med alla de bitarna tycker jag att det skulle vara positivt. Just att få damhockeyn mer proffesionellt är det här verkligen ett steg i rätt riktning.

Efter SM-guldet tidigare i år så har nu försäsongen dragit igång för Rebecca Stenberg och de övriga spelarna i Luleå Hockey.

Där är de bland annat ledda av alpinstjärnan Ylva Stålnacke, från Kiruna, som är ny fystränare i Luleå Hockey/MSSK.

– Vi hade tester förra veckan och nu den här veckan också. Det känns bra, och riktigt kul faktiskt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!