Enligt hockeynews.se är SHL-klubbarna överens om att lägga max fem miljoner från de extra tv-pengarna till spelarbudgeten nästa säsong.

LÄS MER: 5 miljoner extra till Luleås spelarbudget

Det är något som Luleå Hockeys vd Stefan Enbom dementerar.

– Det stämmer inte. Det finns inga sådana diskussioner, det gör det inte.

Har ni pratat om några överenskommelser klubbarna emellan?

– Det är respektive förening som avgör hur man lägger sin budget och förbrukar sina pengar. Det är lite mer pengar, men ingenting som direkt gör jättestor skillnad i vår budget. Det är bara några procent av vår omsättning och ibland överdramatiseras det.

Incitamentsprogrammet som hockeynews.se också skriver om bekräftar dock Enbom:

– Det är ett incitamentsprogram som ska leda till utveckling av klubbarna och ligan. Om man gör bra saker ute i klubbarna så kan man få ytterligare ersättning från de centrala pengarna. Det är ett bra system som förhoppningsvis leder till utveckling.

Vad kan det vara till exempel?

– Allt från att aktiviteter med våra centrala parter som genomförs ute på arenorna genomförs på ett bra sätt och att vi håller oss till regelverket när det gäller för exponering.

Är det något ni behöver förbättra eller göra för att uppnå programmet?

– De flesta av de delarna vet vi att vi klarar redan i dag. Det som är en utmaning är tv-hyllan i arenan.

Att Cmore vill nya kameraplattformar i arenan?

– Till exempel. Men vi får väl se. Men som det känns nu så kommer vi att klara av att leva upp till de delar som ligger i programmet.

Handlar det om stora pengar?

– Några miljoner, så det är mycket pengar.

Enbom har tidigare sagt att Luleå Hockey inte kommer lägga de extra tv-pengarna till en högre spelarbudget – den inställningen kvarstår.

– Vi har ju haft det tufft ekonomiskt i ett antal år och vi är i en fas där vi ska försöka förstärka och rekonstruera vår ekonomi så att den blir starkare. Jag tror de allra flesta föreningar i SHL kommer hålla hårt i spelarbudgeten nästa år. Det var många föreningar som gjorde förlust i fjol och det finns ett stort behov av att förstärka ekonomin, säger han och fortsätter:

– Som de varit de senaste åren är det de lag som går till semifinal som gör ett bra resultat, och det håller ju inte. Vi måste gå runt innan slutspelet, det är det vi har som målsättning.