Luleå klara sig utan sin superstjärna Michelle Karvinen i större delen av resterande grundserie. På fredagen blev det klart att poängligaledaren stängs av fyra matcher för en huvudtackling som hon delade ut mot Karoline Pedersen i onsdagens match mot Djurgården.

– Det är alltid jobbigt när sådant här händer. Det har aldrig hänt mig förut och jag hoppas att det aldrig kommer hända igen. Det var absolut inte min intention att tackla i den situationen, säger Michelle Karvinen.

Enligt Karvinen var det en olyckshändelse att det blev som det blev ute på isen.

– Jag ville stoppa henne innan rödlinjen och hon kommer med full fart och jag står still. Jag ser att hon inte ser mig och känner lite av hennes armbåge komma upp och jag gör samma sak för att skydda mitt huvud. Den träffar ganska hårt och jag hoppas såklart att hon är okej.

–  Hon spelade resten av matchen så jag tror att allting är bra men jag kan inte säga så mycket om beslutet. De har tagit beslutet och jag accepterar det så nu är det bara att se framåt.

Du verkar ångerfull?

– Ja, absolut, Det är inte min spelstil och kommer aldrig att vara det heller så jag tar straffet och kommer tillbaka efter det.

Tack vare avstängningen är Karvinen tillbaka först till den sista grundseriematchen 2 februari mot Linköping.

– Det är jobbigt och jag känner att jag sviker laget litegrann. Det är inte en speciellt kul känsla att ha, jag skulle göra allt för att få vara med men jag får heja och peppa och göra det jag kan utanför isen.

– Men jag vet att vi har ett bra lag och jag är helt säker på att vi kommer avsluta säsongen som seriesegrare.