Inför tisdagskvällens hemmamatch mot allsvenska Björklöven var Thomas "Bulan" Berglund tydlig med att han ville se sina spelare förvalta chanserna.

Och Luleåtränaren fick se mål.

Hela 14 stycken.

Nio framåt och fem bakåt.

Gästerna tog ledningen redan efter knappa två minuter. Luleå anföll, men spelet vände snabbt och Oskar Ståhl-Lyrenäs överlistade Joel Lassinantti.

Luleå kvitterade genom Patrick Cehlin framspelad av Robin Kovacs och tog sedan ledningen genom framtidslöftet Nils Lundkvist som avslutade från backposition i powerplay.

Några minuter senare fick Luleå chansen i powerplay igen och amerikanska nyförvärvet, Jack Connolly, gjorde 3–1 när Einar Emanuelsson hittade honom i slottet.

Luleå var på gång, men då stod lagkapten Niklas Olausson för en blunder i egen zon. Centern skulle passa pucken men gav istället bort den till Oskar Ståhl-Lyrenäs som reducerade för Björklöven.

– Det är så dåligt, så dåligt. Jag missar pucken. Det får inte hända men det händer. Ibland kommer man undan med det, men det gjorde jag inte i dag. Det är en väckarklocka, säger Olausson

I den andra perioden utökade Luleå ledningen till 4–2 genom Einar Emanuelsson efter fint förarbete av David Lindquist.

Men problemen i försvaret fortsatte.

Jesper Sellgren hade pucken bakom eget mål och försökte hitta en medspelare, men misslyckade och slog den rakt till Alexander Viklund som tackade och gjorde mål.

Luleå satte in en högre växel och drog iväg till 6–3 efter mål av Austin Farley och Jesper Sellgren.

Men så slarvade man igen i egen zon igen och Mikko Pukka gjorde 4–6 till Björklöven.

– Vi bjöd på flera jättechanser som de gjorde mål på. Det gäller att glömma den defensiva prestationen – det kommer bli en helt annan match på lördag, säger Olausson och syftar på SHL-premiären mot Brynäs.

Luleå vann tillsist en svängig match med 9–5.

– Vi gjorde det bra anfallsmässigt. Mot Timrå missade vi mycket men det gjorde vi inte i dag. Nio mål – det är jättebra. Det är ett jättebra genrep på det sättet. Vi ger bort flera mål men det är enklare att rätta till sådana grova misstag än små fel hela tiden, säger Olausson.

Har du någon hälsning till fansen inför lördagen?

– Kom! Kom och stötta oss. Det är så fruktansvärt mycket roligare att spela när det är över 6 000. Ni kommer inte att ångra er.

Lars "Osten" Bergström (före detta sportchef) har tippat att Luleå tar guld, vad säger du om det?

– Det tar vi gärna. "Osten" är skön. Det är ett getingbo – det är jättesvårt att tippa. Jag tror inte det är så många runt om i hockeysverige tippar på oss, men han får gärna ha rätt.