Luleå Hockey i krismöte – hela söndagen

Luleå Hockeys ledning har suttit i möte – hela dagen. Allt för att hitta en lösning och ta sig ur den sportsliga krisen. "Vi måste tidigt, helst i morgon, på nåt vis ha nån slags handlingsplan för vad vi ska göra", säger vd:n Stefan Enbom.

5 februari 2017 21:07

Det är söndag kväll och dagen efter 6–2-förlusten mot Brynäs borta.

Det är också första dagen på ett tio dagar långt landslagsuppehåll. Ett uppehåll som kommer lägligt för ett Luleå Hockey i kris.

Redan i dag har klubbens sportsliga styre satt sig ner för att diskutera och analysera det som har varit och vad som måste göras för att vända trenden.

– Just nu jobbar vi för högtryck. Det är ett brejk nu och det är en möjlighet för oss att på nåt sätt landa och fundera på vad vi ska göra för att bryta den negativa trenden. Det jobbar vi med för fullt, säger vd:n Stefan Enbom.

Har ni börjat med det i dag?

– Absolut. Jag sitter på kontoret nu och vi har varit här hela dagen. Vi jobbar för fullt för att försöka hitta vägar och lösningar.

Har ni suttit i möte i dag?

– Det har vi, det har vi. Vi funderar på alla möjliga plan på hur vi ska göra för att bryta trenden som vi är inne i nu och få ett stopp och en kursändring i vårt sätt att agera och göra en bättre prestation.

Det här var inget planerat möte?

– Nä, vi försöker stämma av när vi får chansen. Nu är det självklart för oss att försöka träffas och reflektera över den senaste veckan, vad som hänt och var vi är och försöka hitta en väg framåt.

Kom ni fram till något i dag?

– Vi jobbar på alla möjliga plan med alla möjliga verktyg för att hitta ett sätt att vända det här. V får se vart det landar. Vi måste tidigt, helst i morgon, på nåt vis ha nån slags handlingsplan för vad vi ska göra.

Vad kan det innebära då? Vad finns det för alternativ?

– Ja, det finns nog många olika alternativ. Vi tittar på allt som på nåt vis kan hjälpa oss. Vi har en dialog med alla inblandade i sporten och tränarna och har ett resonemang med Ulf (Engman, general manager) och "Skuggan" (Stefan Nilsson, huvudtränare) och allihop vad vi gör nu. Sen får vi se var vi landar.

Kan det bli förändringar i spelartruppen?

– Det kan det bli, men vi tror absolut inte alls att det är det som är nyckeln just nu till att vi ska få det här att gå. Nyckeln sitter på nåt vis i att hitta en väg i att gruppen gör en bra prestation både individuellt och som grupp, säger Enbom och fortsätter:

– Det finns inga frälsare där ute nu heller som är lediga som på nåt vis kan komma hit och rädda oss. Så naiva är vi inte. Det finns inga såna spelare lediga. Däremot om det skulle dyka upp nån... Men det är inte det. Vi sitter inte och letar spelare. Vi vet vad som finns där ute.

Kan det bli förändringar på tränarsidan?

– I princip kan du gå igenom varje område och försöka tolka mig. Vi får se i morgon var vi landar. Eller i kväll, för vi kommer nog inte gå hem så tidigt.

Om Luleå skulle missa slutspel, vad innebär det ekonomiskt för Luleå Hockey?

– Missar vi ett slutspel så påverkar det så klart vår ekonomi negativt, med ett antal miljoner. Det beror på hur bra det går. Men det är ett antal miljoner som försämrar vårt resultat, det är inget snack om det. Det är ingenting som är särskilt kul men det är andra faktorer som svider mer på nåt vis.

– Att vi känner att vi inte når våra sportsliga resultat. Det är många av våra vänner som är ledsna och besvikna över hur det går. Det svider mycket mer än den ekonomiska smällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Stålnacke