Johan Harju har samlat på sig åtta poäng efter 22 matcher och ser på sin roll som en kugge i maskineriet. Ett maskineri som inte har hackat särskilt mycket för Luleå som på sistone tycks vinna matcher av bara farten, oavsett om det är på straffar eller efter förlängning.

– Vi är som en lagmaskin och jag är väl en kugge i den. Jag spelar som bra, men vill såklart bidra mer med mål och poäng. Man vet att det går lite upp och ned under säsongen och då gäller det att göra det andra bra. Det jobbet tycker jag att jag gör varje kväll. Sen kan man såklart ha sina dåliga matcher men gör man det jobbet varje kväll så hjälper man laget på andra sätt än att bara göra mål och poäng, säger Harju.

Exakt vad det är som legat bakom lagets framfört i serien är svårt att sätta ord på, men Johan Harju menar att självförtroendet som laget byggt upp har varit en avgörande faktor för att vinna matcher.

– Vi satte som grunden där i början när vi lyckades ta några uddamålssegrar och spela hem matcherna i sista perioden. Då får man ett helt annat självförtroende i sista perioden, i övertid och på straffar. Det har vi väl tagit med oss hela säsongen. Vi vet att om vi fortsätter spela vårt spel så får vi våra chanser och då är vi nog skickliga för att sätta dit dem också. Vi har byggt ett självförtroende och gruppen tror på vårt system och då blir det bra i längden.

Nu ställs man mot tabelltvåan Färjestad, ett lag som spelat helt annorlunda på sistone jämfört med senast då lagen möttes. Harju menar dock att det är som vilken match som helst, då den tighta tabellen gjort att väldigt många matcher kan ses som toppmatcher.

– Det har varit många toppmatcher på slutet för att det är så jämnt. Vi fokuserar inget extra på Färjestad jämfört med andra lag. Det är några smådetaljer vi kollar på men det är mest fokus på oss och på vårat spel. Det har ju varit framgångsrikt hittills så det gäller att fortsätta på den vägen.

Att laget innehar serieledningen och även har en möjlighet att skapa en liten lucka ned till motståndarna med en vinst mot Färjestad är Harju väldigt medveten om.

– Det är klart. Vi vet var vi ligger och vill ju såklart hålla platsen och utöka avståndet. Men vi vet att det är så pass jämnt så alla poäng är jäkligt viktiga. Nu är det fullt fokus på imorgon och det är klart att vi vill ha tre poäng.