Inför derbyt: "Våra fans är Sveriges bästa"

Austin Farley blev matchhjälte för sitt Luleå Hockey. Och han längtar redan till tisdag.

Austin Farley hade nära till skratt efter att han avgjort bortamatchen mot Färjestad.

Austin Farley hade nära till skratt efter att han avgjort bortamatchen mot Färjestad.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2019-10-19 18:59

Det finns viktiga mål – och det finns helt matchavgörande mål.  

Austin Farleys 3–2 var det senare. Det kom nämligen bara sjutton sekunder efter Färjestads kvittering och blev även till slut det som skiljde lagen åt.

– Vi pratade om att nästa byte är alltid det största bytet, speciellt efter ett mål, vare sig det är vi som gör mål eller motståndarna. Det är det som bestämmer momentum i matchen, säger amerikanen efter sitt andra mål för säsongen.

Austin Farleys kedjeenhet med Petter Emanuelsson och Jack Connolly var vassa denna lördag. Man skapade lägen framåt i byte efter byte och trion tycks hitta varandra i sömnen. Med nio skott mot mål mellan sig och dessutom ett mål framåt överglänste man Färjestads hajpade förstakedja med råge.

– Vi spelade inte mycket i försvarszon idag och det är det vi vill. Vi känner varandra bra sedan förra säsongen och vi använder varandra bra. Vi är en kedja som ska åka skridskor och idag stämde det.

Luleå har av hävd haft mycket svårt i just Karlstad och kom till Värmland med åtta raka förluster på kontot. Den senaste vinsten var så långt tillbaks i tiden som 23 mars 2016. Men efter tre friska poäng är den förlustsviten historia.

– Det är en svår byggnad att komma till. Vi ville etablera vår forecheck och få momentum direkt. Jag tycker också att vi gjorde det efter en riktigt bra förstaperiod.  

På tisdag väntar säsongens första derby när LHF åker till Skellefteå. Efter tre raka vinster är självförtroendet på topp i laget.

– På tisdag kommer det att komma många supportrar för att stötta oss. Våra fans är Sveriges bästa och vi får kraft av deras energi. Det vill vi ge tillbaka till dem på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!