Hon var bäst när Luleå Hockey tog storseger

Det var många som var bra i Luleå Hockey/MSSK i storsegern mot Göteborg. Och bäst av alla var en finländska med siktet inställt.

30 november 2018 20:10

Topp tre i Luleå Hockey/MSSK

1: Ronja Savolainen.

Kommentar: Visade vilket offensivt hot hon är. Innan ens halva matchen var spelad hade den finländska backen smällt in ett hattrick. Hennes första tre mål för säsongen.

2: Michelle Karvinen.

Kommentar: Visade direkt i comebacken från skadan hur spelsugen hon är. Poängdrottningen stod för ett mål och tre assist i sin första match på över en månads skadefrånvaro.

3: Emma Nordin.

Kommentar: Kunde fira rejält efter kvällens seger. Den oömma Nordin noterades för sin 200:e poäng i Luleåtröjan när hon satte 4–0-målet i den andra perioden.

Tre saker vi lärde oss...

...att Göteborg hade svårt att skapa chanser. Det tog dryga 14 minuter in i matchen innan Maria Omberg i Luleåkassen fick agera på gästernas första skott på mål.

...att Ronja Savolainen är en komplett hockeyback, såväl offensivt som defensivt. Hon hade nog klivit in i vilket värdlslag som helst – som forward.

...att Luleå Hockey/MSSK kan explodera målmässigt. På tre minuter i den andra perioden gjorde hemmalaget hela fyra mål och dödade matchen totalt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg