Harju mot Jagr – seger för norrbottningen

Johan Harjus Pardubice vann med 3–2 efter förlängning mot Jaromir Jagrs Kladno i den tjecksika ligan.

Ishockey2019-10-07 08:00

Den förre Luleå Hockey-spelaren Johan Harju börjar komma till sin rätt i sin nya miljö i Tjeckien. Under söndagskvällen stod Harju för en assist när hans lag Pardubice vann mot Kladno med 3–2 efter förlängning.

I Kladno spelar 47-årige Jaromor Jagr. Jagr gjorde ett mål och en assist mot Pardubice men det räckte inte till seger. Totalt har 47-åringen gjort 6 poäng på 6 spelade matcher under säsongsinledningen.

Det var Pardubice andra seger av totalt åtta matcher och Harjus lag ligger fortfarande sist i tabellen i den tjeckiska ligan. PÅ sina 8 matcher har Harju gjort 4 poäng, 1 mål och 3 assist.

Jaromir Jagr har under sin karriär spelat 1 941 matcher i NHL där han noterats för 2 122 poäng totalt.

Harju spelade knappa 18 minuter i matchen och stod för assisten till Martin Latals 2–1-mål i den andra perioden.