Fystränaren: "Såg riktigt bra ut"

Luleå Hockey har återsamlats igen. På morgonen var det styrketester – för att följas upp med ett beep-test. "De springer i snitt tre vändor längre, säger fystränare Petter Pettersson".

31 juli 2017 15:33

Sommarledigheten är över – under måndagen återsamlades Luleå Hockey igen.

Och dagen inleddes med styrketester.

– Det var riktigt kul att se. De som hade fått en liten extra hemläxa hade kommit upp i värderna som vi vill se. Så det såg riktigt bra ut, säger Luleå Hockeys fystränare Petter Pettersson.

Kan du nämna någon som stack ut?

– Johan Forsberg är ju alltid en förebild på så sätt, sen så är Einar och Petter Emanuelsson extremt starka. Brendan Mikkelson gör ju 30 chins och väger ju 95 kilo, så det är också extremt imponerande.

Styrketesterna följdes upp av ett beep-test där Karl Fabricius vann på 15.01 före Joel Lassinantti 14.12 och Petter Emanuelsson 14.03

– I de sex åren som jag varit med har målvakterna ofta varit med i topp tre, sen har "Fabbe" alltid legat högt upp. Sen så springer spelarna i snitt tre vändor längre nu. Under sommaren blir det lite mindre tung styrketräning, och lite mer snabbhet och löpning. Så ökningen är precis vad vi vill se.

Under tisdagen väntar olika snabbhets- och hopptester.

Sista testet är något som kalles shuttle run.

– Vi springer 25 meter 12 gånger, så det blir 300 meter. Och det tar ungefär en minut att göra. Övningen ska likna ett lite för långt byte. Efter det vilar man tre minuter, för att sedan göra övningen igen och se hur snabbt man återhämtar sig.

Vad väntar övriga tre dagar?

– Dels har vi tre ispass som ska göras gemensamt. Sen har vi två konditionspass och ett styrkepass, och där blir fokus att få igång lite snabba fötter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson

Ämnen du kan följa