Dumpades av Luleå Hockey – nu befordras han av HV71

Andreas Falk valde att lägga ned spelarkarriären efter att ha blivit dumpad av Luleå Hockey och misslyckats med att ta en plats i HV71. Nu har den tvåfaldige svenske mästaren – som förra säsongen var assisterande tränare för HV71:s J20-lag – blivit befordrad av klubben.

11 juni 2019 13:48

Andreas Falk kommer att ta över som spelarutvecklare i HV71 efter Pär Johansson som lämnar den småländska klubben för en liknande roll i Dallas Stars.

– Vi är oerhört nöjda med vad Andreas bidragit med under året och den kompentens han besitter när det gäller att utveckla spelare på invidnivå. Vi ser också att rollen som spelare utvecklare varit viktig för HV71 och att det är något vi vill satsa vidare på, säger general managern Peter Ekelund.

Så här kommenterar Andreas Falk det hela:

– Det är naturligtvis hedrande och roligt att HV71 har ett stort förtroende för mig. Jag tycker att detta är en intressant och viktig roll som jag ser fram emot att få vara med att utveckla. Att få jobba tillsammans med och coacha unga talangfulla spelare som är i början av sin framtida hockeykarriär är väldigt inspirerande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund