Berglund om nyförvärvet: "Han ser pigg och rapp ut"

Till torsdagens match ser tränare Thomas "Bulan" Berglund att ställas inför ett delikat problem. Samtidigt som truppen är hel och frisk så finns nyförvärvet Robin Kovacs tillgänglig.

9 oktober 2017 14:30

Vid Luleå Hockeys senaste match, borta mot Frölunda 3–4-förlust, så saknades Johan Harju, Niklas Olausson och Jan Sandström. Nu verkar det som om att alla tre är speldugliga och därmed kommer Luleå få ett överskott på forwards.

– Det kan bli ett angenämt problem och även om inget är klart ännu så utgår vi i från att alla kan spela, säger Berglund.

På måndagens träning så fanns alla spelare på isen och nyförvärvet Robin Kovacs mönstrades i något som kan vara förstakedjan tillsammans med Niklas Olausson och Patrik Cehlin.

– Det stämmer och han är tilltänkt där. Han är en skicklig spelare, men samtidigt krävs det att han kryddar sin skicklighet med hårt arbete. Han ska jobba hårt och göra det han är bra på helt enkelt, säger Berglund.

Robin Kovacs har en enda match i benen den här säsongen – trots det så gillar tränare Berglund det han såg på träningen.

– Han ser pigg och rapp ut. Sedan så har han några träningar på sig att komma in i laget och det är bra.

På torsdag ställs Luleå Hockey mot Rögle på hemmais.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom