Bekräftat: Trio klar för Luleå Hockey

På tisdagsförmiddagen bekräftade Luleå Hockey – vilket Sporten tidigare avslöjat – att Juhani Tyrväinen, David Rautio och Isac Brännström är klara för föreningen. "Känns helt rätt i vårt lagbygge", sade sportchefen Stefan "Skuggan" Nilsson i en direktsändning på Luleå Hockeys hemsida.

23 april 2019 10:12

Att målvakten David Rautio, som stod 26 matcher för Brynäs den här säsongen och räddade 90,6 procent av skotten han fick emot sig, är klar för Luleå Hockey kunde Sporten avslöja den 3 april. Kontraktet är två år långt.

En vecka senare avslöjade Sporten att man hade värvat Isac Brännström från HV71.

Något han själv bekräftade senare samma dag.

– Det stämmer. Jag har gjort klart med Luleå för två år, sa han till Jönköpings nytt och tillade:

– Jag har pratat med deras sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson och deras tränare Thomas Berglund och fick direkt uppfattningen att de ville satsa på mig. Det kändes bra från första stund så det var inte mycket att tveka på. Jag har ju sett vad han (Thomas Berglund) har gjort med unga spelare och det är något som tilltalar mig. Jag tror mycket på det här.

Den 21-årige forwarden gjorde bara tio poäng på sina 50 grundseriematcher, men fick betydligt mer speltid av tränaren Stephan Lundh i slutspelet, och gjorde sex poäng på de nio matcherna mot Rögle och HV71.

Men klar för Luleå Hockey är alltså även den finländske centern Juhani Tyrväinen, som har gjort sammanlagt 51 poäng på 75 matcher för IFK Helsingfors den här säsongen, något Sporten kunde avslöja den 9 april.

– Han har varit Helsingfors förstacenter och har möjligheter att slå sig in i VM-laget. En väldigt bra center som känns helt rätt för oss. Jobbar stenhårt och gillar att spela fysiskt. Kan på ett väldigt bra sätt tillföra i offensiven, sade "Skuggan" i sändningen.

Kontraktet med Tyrväinen är två år långt.

Dessutom står det klart att kontraktet bryts med Niklas Rubin som har gjort klart med Frölunda. Den nyheten avslöjades av Expressen.

Därmed har Luleå Hockey 23 spelare under kontrakt, varav 13 forwards. Stefan Nilsson berättade att laget ska bestå av 15 forwards innan truppen är spikad. Backsidan och målvaktssidan är klar i nuläget.

Dessutom avslutade Luleå Hockey med att avslöja att de har skrivit kontrakt med ytterligare en spelare som troligen presenteras under onsdagen.

Så här ser Luleå Hockeys trupp ut just nu

Målvakter:

Joel Lassinantti

David Rautio

Backar:

Erik Gustafsson

Jesper Sellgren

Oscar Engsund

Daniel Sondell

Nils Lundkvist

Pontus Själin

Joonas Jalvanti

Fredrik Styrman

Centrar:

Jack Connolly

Juhani Tyrväinen

Niklas Olausson

Jonas Berglund

Ytterforwards:

Robin Kovacs

Emil Larsson

Petter Emanuelsson

Isac Brännström

Einar Emanuelsson

Austin Farley

Noel Gunler

Carl Mattsson

Karl Fabricius

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund Mimmi Åkerlund Anton Olofsson