Joel Lassinantti och Niklas Rubin har alternerat under försäsongen. Stabilast intryck har Rubin gett.

Nyförvärvet från allsvenskan storspelade i träningsmatchen mot Skellefteå AIK då han räddade 30 skott och senast mot Timrå höll han nollan.

Lassinantti däremot hade stora problem mot Björklöven och imponerade inte heller under matcherna i Schweiz.

Luleås försvarsspel var visserligen stundtals helt bedrövligt mot Björklöven, men han borde ha räddat flera av skotten. Han gav ett skakigt intryck och kan omöjligt vara Thomas "Bulan" Berglunds förstaval mot Brynäs på lördag.

Björklöven hade 18 skott på mål, varav fem passerade honom. Det innebär en räddningsprocent på svaga 73. En tuff kväll för Lassinantti och absolut inte optimalt inför en premiär.

Det enda logiska är att satsa på Rubin.

Annars då?

Om man glömmer alla nonchalanta misstag i försvaret och fokuserar på anfallsspelet så såg det lovande ut för Luleå som fått igång samtliga kedjor. Extra kul var det att se Petter Emanuelsson tillsammans med Jack Connolly och Austin Farley. Emanuelsson gjorde sin bästa match på jag vet inte hur många månader och Connolly och Farley ser ut att ha kommit helt rätt in i laget.

Även lillebror Einar Emanuelsson, som varit ganska osynlig under försäsongen, stod för en lovande insats i genrepet.

Det finns tre frågetecken inför premiären. Daniel Sondell och Emil Larsson spelade inte mot Björklöven och dras med skador/känningar som inte Luleå Hockey vill avslöja. Dessutom klev Patrick Cehlin av efter den andra perioden. "En säkerhetsåtgärd", sa Thomas "Bulan" Berglund.

Med tanke på hans skadehistorik börjar man fundera. Luleå har nuförtiden en tydlig strategi där man mörkar skador så det enda vi kan göra är att spekulera.

När det gäller Cehlin tror jag inte att det är någon fara, med Sondell och Larsson har jag däremot ingen aning. Larsson har sett blek ut under försäsongen och det återstår att se om han är på väg tillbaka.