Varför genomskådar ingen klimatbluffen?

Insändarskribenten anser att klimathotet är ren skrämselpropaganda.

12 januari 2018 06:00

IPCC:s, Intergovernmental panel on climate change, hypotes om att människan påverkar klimatet genom utsläppen av koldioxid, är fortfarande obevisat och med all sannolikhet överdriven. Under 1900-talet ökade medeltemperaturen på jorden med cirka 0,7 grader. Sedan 17 år bakåt har ingen temperaturökning uppmätts. 1997-1998 hade vi en topp i medeltemperaturen troligen orsakad av variationen av varma havsströmmar, den så kallade Ninoeffekten, vilket är allmänt accepterat. Inget tyder på att koldioxid kan påverka klimatet så att det märks på de naturliga klimatförändringarna. Ändå har IPCC gått ut och försökt övertyga världen om att det pågår en farlig klimatförändring som mest beror på utsläppen av koldioxid. Man klamrar sig fast vid koldioxidhypotesen och klimatutvecklingen med hjälp datormodeller som visar fler fel jämfört med observerad verklighet. Eftersom datorsimuleringarna hittills inte stämmer överens med verkliga observationer måste IPCC:s framtidsprognoser ses som gissningar i stället för vetande.

I stället för skrämselpropagandan om en människoframkallad uppvärmning som skulle leda till en världskatastrof, talar nu många av forskarna om att solens nuvarande aktiviteter tyder på kallare klimat framöver. För att få in mer pengar försöker Världsnaturfonden (WWF) skrämma vettet ur folk med att felaktigt påstå att isarna smälter i rekordfart och att isbjörnarna som en följd av det far illa och är utrotningshotade. Verkligheten är, att jorden har värmts upp en knapp grad sedan Lilla istidens slut för cirka 150 år sedan och flera grader efter den kallaste perioden cirka 1645-1745. Mer värme, vattenånga och koldioxid har gynnat växtlighet och skördar, så fler har fått det bättre.

Patrick Moore har doktorerat i ekologi och ägnat 40 år åt miljöfrågorna. Han konstaterar att det inte finns några bevis för att koldioxid orsakar en farlig uppvärmning. Han säger som många andra, att koldioxiden är den viktigaste näringen för allt liv på jorden. SMHI erkänner att vattenånga är en mycket större klimatgas än alla andra tillsammans. Den finns i mer än tio gånger högre koncentration än koldioxid.

Så hela klimatbluffen är ett bra exempel på att forskare söker pengar för att forska på det som de inte kan bevisa och myndigheter har funnit ett sätt att skrämma folket till betala skatt utan protester och ingen verkar vilja försöka genomskåda bluffen utom Donald Trump.

Löven lovade en miljard till klimatsatsning (DN 7/7 2012). Hela klimatbluffen påminner alltför mycket om H.C. Anderssons saga "Kejsarens nya kläder", men ingen verkar vara barnslig nog att genomskåda bluffen när ingen verkar ifrågasätta IPCC och de politiker och forskare som hungrar efter makt och pengar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!