Svar direkt: Ingen nominerade BBK:s mål

Richard Björling och Per Sandberg ledde galan.

Richard Björling och Per Sandberg ledde galan.

Foto: Norrbottens-Kuriren

Insändare2019-11-12 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej, Carina!

Av alla 16 priser som delades ut under fotbollsgalan 2019 så är det tydligt att just ”årets mål” har engagerat er tittare mest. Vi har fått många läsarreaktioner: mål som borde varit med, mål som INTE borde varit med, och förstås åsikter om vilket av de tolv mål som juryn valt ut som var vackrast.

Jurymedlemmarna har själva haft som uppgift att nominera snygga mål som ägt rum i matcher de sett, men redan i mitten av september skickade vi också ut en uppmaning till er tittare att nominera årets mål i Norrbotten. Vi fick in flera nomineringar utifrån, från matcher där ingen jurymedlem närvarat. Bland dessa kan vi nämna Klara Grahns frisparkskanon mot Östersund (trea i tävlingen) och Robin Vikströms dubbel-bicycleta mot Arvidsjaur (tvåa i tävlingen och fick flest röster av läsarna).

Flera BBK-supportrar har i efterhand hört av sig och undrat varför inget BBK-mål är med. Och sanningen är att ingen nominerade något av deras mål. Ingen jurymedlem, men inte heller någon läsare, och ingen inom BBK.

Jag kan först och främst konstatera att konkurrensen var sylvass, och att de tolv målen är svåröverträffade.

Däremot vill jag också säga att vi tar åt oss av kritiken, och lovar att dammsuga fotbollsmyllan ännu mer noggrant om vi arrangerar Fotbollsgalan även 2020!

Bästa hälsningar 

Rickard Björling, projektledare Norrbottens Fotbollsgala 2019