Sopa framför egen dörr, Sverigedemokrater

Sverigedemokraternas Per Göransson vill stoppa klimatskolk och kräver svar på vilken värdegrund Luleås skola förmedlar. "Du kastar sten i glashus", skriver André Bengtsson.

Sverigedemokraternas Per Göransson vill stoppa klimatskolk och kräver svar på vilken värdegrund Luleås skola förmedlar. "Du kastar sten i glashus", skriver André Bengtsson.

Foto: Anders Wiklund

Insändare2019-10-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad säger du om Er värdegrund Göransson?
Man kan läsa en artikel i Kuriren om att SD med Per Göransson vill stoppa klimatskolk. Man har även skrivit en interpellation till BUNs ordförande Emma Engelmark, där man vill ha svar på vilken värdegrund Luleås skola förmedlar när elever känner skuld, oro och ångest för klimatet, samt vad Luleå tänker göra för att stoppa skolket. Sverigedemokraten lyckas även få fram att Greta Thunberg är en ”PR-figur”. 

Att Sverigedemokraten Per Göransson skriver och ifrågasätter värdegrunder blir för mig ganska surrealistiskt. Om nu Per Göransson är så fokuserad på värdegrunder, så borde han faktiskt börja med sitt eget parti, där hans partikamrater runt om i landet utesluts på grund av rasistiska uttalanden, polisanmälts för brott och bedrägerier och även gått så långt att man förbjuder Pride-flaggan utanför kommunala byggnader. 

För inte glömma att Sverigedemokraterna är byggd och stöpt i en nazistisk värdegrund då partiet bildades 1988 av personer från den högerextrema nazistiska rörelsen i Sverige. 

Att Greta Thunberg skulle vara en ”PR-figur” visar också på en extrem okunnighet hos Per Göransson, eller det kanske är rent av någon form för avundsjuka, vad vet jag. 

Nej, Sverigedemokraterna Luleå och Per Göransson, städa framför Er egen dörr och i ditt eget partis värdegrund innan du börjar kasta sten i glashus mot andra. För vilken värdegrund förmedlar du och ditt parti Per Göransson, som bidrar till att sprida hat, oro, otrygghet och rasism i vårt samhälle?

André Bengtsson