Snön visar verkligheten

24 mars 2018 06:00

Du är ute och åker på sommarfagra vägar genom det svenska landskapet. Ser små röda stugor och stora mangårdsbyggnader och tänker "vad roligt det är med en levande landsbygd". Du åker på kvällarna efter mörkrets inbrott, ser lampor lysa i fönstren men tänker inte på hur många som tänds och släcks av timers.

Vill du veta sanningen om den svenska landsbygden så skall du åka på dagtid, nu när snön ligger kvar. Se hur många hus, där vägen upp inte är skottad, där det inte finns några bilspår. Då får du en helt annan bild av den levande landsbygden. Till och med inne i småsamhällen, så ser man enskilda villor där tydligen ingen bor. Kanske är det någon dansk eller tysk som köpt en billig sommarstuga?

Nu kanske du tycker att jag lämnar tips till inbrottstjuvar, om vad de skall leta efter. Ingen risk - de kan redan detta. För övrigt begås de flesta inbrott av internationella ligor och de läser knappast lokaltidningen.

Nej, denna insändare är just till dig - Medelsvensson. Du som ännu inte sett verkligheten. Du som ännu inte förstått varför Landsbygdspartiet behövs som väckarklocka. Kör en runda medan snön ligger kvar!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!