Sluta gnälla, tänk framåt!

Signaturen "Politikern" uppmanar oppositionen att tänka framåt mot nästa val.

Signaturen "Politikern" uppmanar oppositionen att tänka framåt mot nästa val.

Foto: Jonas Andersson

Insändare2019-09-26 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad vill oppositionen i Luleå och varför gnäller man på ”alla” de förändringar som Socialdemokraterna genomför. 

Det är lätt att sitta i passagerarsätet och gnälla på andra men vill man bedriva seriös politik får man faktiskt själv tala om vad man vill och hur saker och ting ska förhålla sig till varandra. Att styra en hel kommun är mer än bara skolfrågor, det handlar också om stadsutveckling och hur vi ska utforma en attraktiv stad som lockar nya invånare, hur ska man locka företagsetableringar, hur ska framtidens vård och äldreomsorg se ut, hur ska kommunen lösa bostadsfrågor, hur ska man finansiera eftersatt underhåll av VA-infrastruktur etc. 

Det är stora och komplexa frågor att hantera och varje enskilt oppositionsparti i Luleå är i sig för litet för att kunna mobilisera det manskap och den kompetens som behövs. Vill man på riktigt ta ansvar och styra kommunen i rätt riktning måste man sitta i förarsätet. 

Jag uppmanar därför samtliga oppositionspartier och deras gruppledare att redan nu tänka framåt mot nästa val och tillsammans verka för att utforma en gemensam valplattform för att på så sätt vara beredda att ta över makten 2022. 

Politikern