Pensionärerna prioriteras bort

29 oktober 2019 06:03

Allt fler pensionärer måste prioriter antingen nya vinterskor eller tandläkaren. Detta gäller framförallt folk som bor ensamma av en eller annan anledning.

Det räcker inte bara med att höja bostadsbidraget med någon hundring, eftersom hyran och andra nödvändiga utgifter som el, matkostnader och bränslekostnader höjs varje år med i runda tal två procent. 

Det räcker inte heller att sänka skatten med en eller två procent. Det blir inte heller någon förbättring för en bruttoinkomst på 13 000 – 14 000 kronor.

Att Stefan Löfven skryter med att pensionerna för en medelpensionär ökat med 1 400 kronor sedan 2014 är ju mest ett dåligt skämt i mångas öron.

Eftersom svenska pensionärer har bland de lägsta pensionerna bland EU-länder med samma ekonomiska förutsättningar borde det vara dags att höja dessa rejält nu innan regeringen hamnar i skamvrån inför omvärlden.

Nu har du chansen, Stefan Löfven, att behålla dina sympatisörer hos landets pensionärer genom att i takt med övriga löntagare också se till att folk som byggt upp vår ekonomi inte ska behöva "stå med ändan bar när det blåser kallt".

Vi rår inte för att vi har blivit gamla och sjuka så låt oss slippa prioritera vinterskor eller tandläkaren i fortsättningen. Det borde gå före konsultativa kostnader som konstruerat av kommunföreträdare som bland annat Luleå kommun.

Hans

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Opinionsmaterial