Lyssna på fotfolket innan det är för sent

"Orolig partimedlem" är rädd att S tappar ännu fler väljare i Luleå.

"Orolig partimedlem" är rädd att S tappar ännu fler väljare i Luleå.

Foto: Andreas Wälitalo

Insändare2019-09-24 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Var fjärde väljare i Luleå valde bort socialdemokraterna i senaste valet. Niklas Nordström är därmed det sämsta kommunalråd som Luleå någonsin haft, när man ser till väljarnas förtroende. Vanliga människor kände inte igen sig i resor till Austin, försäljning av allmännyttan, politiker som vägrar möta sina väljare på stadens gator, skolnedläggningar, stad mot landsbygd och tävlingar om utmärkelser som inga Luleåbor efterfrågat.

Tyvärr visar det sig att man inget lärt av den valanalys som uppenbarligen saknas. Marschen mot undergången fortsätter och allt färre kommunmedborgare känner igen sig i det socialdemokratiska partiet. Konflikterna hopar sig kring Niklas Nordström som isolerar sig i stadshuset. Lenita Ericson syns aldrig.

De anställda på golvet vittnar om en verksamhet som fungerar allt sämre, enligt alla insändare. De förstår inte vad som är på gång. Välfärden ska slaktas berättar ekonomichefen. Skolchefen går ut och hotar med att lägga ner skolorna i sörbyarna. Sedan visar det sig att man saknar kompletta underlag eftersom stadsbyggnadsförvaltningen har räknat fel, eller inte räknat alls. Tjänstemännen skyller på varandra och ledning och styrning verkar vara okända begrepp i stadshuset, trots att man numera har två kommundirektörer.

Nej Niklas, ut och lyssna på fotfolket, på de anställda och på partiveteraner. Gör om och gör rätt, innan du förvandlat (s) till ett 25-procentsparti.

Orolig partimedlem