Inte ert stoltaste ögonblick, S

Insändare2019-09-28 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har med stort samhällsintresse och djup oro för barnen i byarna, och landsbygden i stort, följt debatten kring skolpolitiken i Luleå på senare tid. Jag har läst allt jag har kunnat få tag på och även en del inlägg på sociala medier. 

Det som slår mig med förskräckelse är hur Luleås aktiva socialdemokratiska representanter fullkomligt briljerar i avsaknad av förståelse, ödmjukhet, empati och lyhördhet i debatten. Kan politikerna inte se att i andra änden av detta politiska spektakel finns faktiskt hundratals, kanske tusentals, barn och vuxna som i dagsläget är fullkomligt förtvivlade och känner sig bemötta med en fruktansvärd arrogans. 

Vissa politiker från Socialdemokraterna bemöter enskilda individer, ledsna föräldrar, med direkta hån och nedlåtande kommentarer på Facebook. När invånarna ställer enkla frågor så kan politikerna inte ens svara med fakta. Fakta vinklas istället och presenteras selektivt efter besparingsuppdragets storlek. 

Socialdemokrater, detta är inte ert stoltaste ögonblick, det är ett riktigt bottennapp! Man behandlar inte engagerade medborgare på det sätt ni gör, vet hut! Med ert arroganta bemötande och er taskiga människosyn är ni inte längre värda att representera folket. Detta beteende är vanligt att beskåda mellan politiska opponenter, men att politikerna skulle vända sig mot folket som röstat fram dem, det trodde jag aldrig att jag skulle behöva uppleva. Socialdemokrater i Luleå, finn era hjärtan igen, men ta inte ifrån byarna sina.

Låt landsbygden leva