Har allt vårt inflytande gått förlorat?

6 juli 2017 06:00

Sveriges grundlag inleds med de mäktiga orden "All makt utgår från folket". Och när nu allt bestämmande överförts till EU så har vårt bestämmande verkligen "utgått". Någon måste ha missförstått inledningsorden. Inte nog med att man missförstår - man genomför en sakta statskupp i smyg. Vi har varit EU-medlemmar sedan 1995, men plötsligt har - utan någon som helst offentlig debatt - riksdagen ändrat grundlagen och tagit in texten att Sverige är en del av den europeiska unionen. Förmodligen ett EU-krav för att låsa oss hårdare.

Nu får vi reda på EU-kravet att vi senast 2025 skall ha gått över till euro. Detta trots att vi röstat för motsatsen. Smygövergången har påbörjats genom färgval och storlek på våra nya sedlar och mynt. Vad blir nästa steg? Att införa tyska eller franska som obligatoriskt språk? Engelska lär det åtminstone inte bli efter Brexit.

Vid Landsbygdspariet oberoroendes årsmöte nyligen så antogs ett krav att denna typ av förändringar måste föregås av en folkomröstning. Men vad bryr sig EU om detta. Så länge vi är kvar i EU så finns bara kravet att vi skall foga oss. Därför ser vi ingen annan möjlighet än att följa Englands exempel. Ut ur EU - Swexit. Stöd oss vid valet 2018!

Landsbygdspartiet oberoende LPo

Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk

Erika Sörengård, ordförande Ervalla

Pierre Ländell, Horn

Magnus Malmsten, Norrtälje

Tjern Inga Wall, Särna

Hans Boström, Hallen

Claes Littorin, Knutby

Åke Karlsson, Kolmården

Gunilla Fluur, Näsåker

Cecilia Kähäri, Storfors

Roger Stupis Andersson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!