Fria ord: Storskolor och corona?

17 mars 2020 06:00

Nu, ni alla storskoleivrare, nu fick ni något att tänka på. Nu hjälper det inte med nära till elevhälsan som argument. Det är annars ett argument som Luleå kommun gärna använder, med tillägget att lärarna också ska ha många kollegor.

Vad tror ni nu, är ni trygga som vanligt? Nu får ni helt enkelt tänka om och tänka rätt.

Skolan är inte en fabrik där allt måste vara så rationellt och ekonomiskt lönsamt som möjligt. Här handlar allt om mjuka värden, människor!

Även om corona inte varit just nu och ingen vet just nu vart det tar vägen, så har politiker och tjänstemän fastnat i ett feltänk. Nästa gång kanske det är en ännu värre pandemi. Stora anhopningar av människor ökar smittspridningen oavsett vad det gäller. Från vanliga förkylningar, magsjuka och annat till så fruktansvärda saker som attentat och andra dårskaper.

Ni politiker och tjänstemän, ni har inte löst ett problem! Ni gör det bara enkelt för er, genom att hamna i ideologiska och ibland personliga visioner som oftast mynnar ut i stordrift. Alla feltänk utförs även utan ansvar från något håll och om alla dunkar rygg på varandra, så lär det väl fortsätta.

Hoppas detta blir en ordentlig lärpenning för samhället och politikerna som försöker styra det, så att

ni kommer till insikt.

Gunnar Andersson

Vitå

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!