Fria ord: Ring Jonas

12 oktober 2019 06:00

Det behövs helt nya grepp och ny inriktning för att räta upp ett kantrande Luleå kommun.

Ring Jonas Lundström! Han kan bli ett bra kommunalråd för Luleå.

Den socialdemokratiska ledningen i Luleå har brakat ihop. I kölvattnet har man lämnat efter sig en minst sagt suddig ny organisation för kommunledningsförvaltningen. Den måste göras om. Höga chefer har slutat och nu är karusellen i full gång. Den mycket tunna soppa av s-politiker som kan tänkas kliva in som ledare löser knappast de problem som S har skapat. Förtroendet för S politik och ledarskap är kört i botten. Ansvaret vilar tungt på S-partiet som låtit Niklas Nordström och höga S-märkta chefer agera fritt. Både förre kommundirektören och ekonomichefen har ibland fört fram ren S-politik i sina olika uttalanden. Det är oacceptabelt.

Nu har de fallit. Frågan är hur hela historien har skadat Luleå. Det krävs kraftfulla åtgärder nu. Halvmesyrer håller inte! Kommunfullmäktige i Luleå har agerat mycket vagt. Det behövs skärpning på alla håll.

Man behöver även fundera över M:s nuvarande koppling till s-ledningen. Är den hållbar? Kommer de politiska följderna efter s-röran att bli ännu större? Det kanske är M som kommer att ta över kommunalrådsstolen!

Jonas Lundström (s) är annars en lämplig kandidat som kommunalråd och åtnjuter ett stort förtroende i de flesta läger. Hans bakgrund i Norrbottens handelskammare bör vara tilltalande även för näringslivet. Han är en erkänd saklig och skicklig debattör som borde gå hem i de flesta läger. Han har tidigare suttit i kommunfullmäktige i Luleå. Jonas Lundström är nu verksam som näringslivschef vid Region Västerbotten. Slå en pling, vet ja!

Ugglan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!