Fria ord: Bygg verkstadshall på Furuhedskolan

12 oktober 2019 06:00

Jag vill att Kalix fordonsgymnasium bygger en verkstadshall där motorintresserade ungdomar kan skruva på fritiden.

Jag tycker det bör byggas ytterligare en verkstadshall på fordonsprogrammet för att elever och andra intresserade ungdomar på fritiden ska kunna fara dit och skruva i sina egna objekt. Det kan nog kännas roligare för många om man skulle kunna göra det.

En verkstadshall kan innebära att fler elever på grundskolan väljer fordons om de har intresse och vet att man får fara dit på fritiden och skruva. Då väcker det nog ett intresse och man kanske tycker skolan känns roligare att gå till. Även för elever som kanske inte har ett garage hemma som de kan skruva i kan det underlätta en hel del.

En nackdel med detta kan vara att bilar kanske blir ståendes i hallen om dom inte skulle gå att köras därifrån. Detta kan i längden bli ett problem.

Jag tycker att om man då tar dit ett fordon så får man ta det därifrån också. Man borde även ha en begränsad tid man får vara där och ett schema ifall flera vill vara där samma dag.

En verkstadshall kan vara en bra investering för fordonsskolan och Kalix kommun, det gör så fler elever söker dit. Det skulle vara bra då det är brist på fordonsmekaniker.

En verkstadshall kostar nog en massa pengar att bygga samt för alla verktyg och maskiner och om man inte har kunskapen inom hur maskiner och verktyg fungerar kan man komma till skada. Om det skulle byggas en hall i Kalix så tycker jag man bör ha någon personal där som kan gå igenom för personerna hur man ska använda verktyg och maskiner.

Jag vill att Kalix fordonsgymnasium bygger en verkstadshall där elever och andra intresserade ungdomar kan skruva på fritiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ung i Kalix