Alltför strikta krav på A-traktorer

17 oktober 2019 06:00

Om alla A-traktorer skulle få gå 15 km/h snabbare är jag säker på att alla trafikanter skulle bli nöjdare. Om A-traktorer skulle få gå i 45 km/h istället för 30, så skulle inte bara A-traktorförarna bli mer nöjda utan även medtrafikanter eftersom det inte blir lika stora bilköer inne i stan och på landsvägar. Skulle de få gå lika snabbt som en mopedbil så skulle det inte bli bilköer inne i stan eftersom de flesta vägar inne i stan är på 50 km/h eller lägre.

A-traktorer är i första hand bilar som byggs om med ett flak och sedan sätts det spärrar som gör att de måste färdas i en viss hastighet, i 30 km/h. Men mopedbilar som är byggda mestadels av plast får färdas i 50 km/h, medan A-traktorer som är i första hand en bil med stadig kaross, och bra bromsar och så vidare ändå bara får gå i 30 km/h. Detta tycker jag är helt vansinnigt!

Men då kan vissa säga att när man är 15 år och kör A-traktor så är man inte mogen nog för att få köra snabbare än 30. Men ändå så får man köra mopedbil som går i 50?

Sen om man också ser på hur ungdomar tar av den här spärren så att det går lika snabbt som en vanlig bil, så tror jag det skulle hända mindre ofta om man ändrar på lagen och höjer hastigheten på A-traktorer.

Men då kan man ju tro att ungdomar fortfarande kommer ta av spärren så att den går fortare, och det kanske finns vissa som kommer göra det men det kommer minska antalet personer som tar av spärrarna.

Jonathan, 16 år

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Opinionsmaterial