Telefontrubbel upprör Framnäs

Fasta telefonerna i lilla byn Framnäs har tigit i tolv dagar. -  Ska det verkligen vara så här, undrar Lennart Högling, abonnent.

Vuollerim2009-08-26 06:00
En skogsmaskin lyckades riva ner luftledningen till Framnäs, beläget 20 kilometer sydväst om Vuollerim mot Puottaure. Detta hände 13 augusti. Telia har kontaktats flera gånger, men fortfarande är den fasta telefonen tyst. Mobiltelefoner har hittills varit räddningen för kontakten med omvärlden.Tröttnat
Lennart Högling är en av dem som drabbats. Han undrar om det verkligen ska fungera så dåligt för en Teliaabonnent.-  Vi börjar bli less, säger han och gör sig till talesman för de andra fyra-fem kunderna med fast telefon i byn. Även om mobilerna fungerar påpekar Lennart Högling att han betalt för sin fasta linje.-  Struntar Telia i glesbygden?Från Skanova uppger Lena Rosell att felet var besvärligt med en kilometerlång sträcka av luftledningen som havererat. Nu hänger det på att beställd stolpe och tråd levereras. -  Har vi tur kan det fungera på torsdag, säger Lena Rosell.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om