"Jag har vuxit ifrån det jag skrev"

Hon har pekats ut som stiftelsens frontfigur, vilket bestämt tillbakavisas av stiftelsen. Annchristine Lundström, tidigare Andersson, påpekar vikten av att hennes gamla företag inte förknippas med SVC. Det som hände innan den bildades kommenterar hon här separat.

VUOLLERIM2006-08-14 06:00
Anders Y Larsson, en av de representanter från SVC som Kuriren träffat, menar att det inte kan finnas någon "frontfigur" i en verksamhet där det saknas ledare. Han påpekar också att Annchristine Lundström varken är informationsansvarig eller styrelseordförande.
Gabriella Lönngren, som sitter med under den enskilda intervjun med Annchristine, håller upp vita kuvert med årtal skrivna med tjocka, svarta bokstäver. På detta sätt vill hon tydliggöra för Kuriren vad som hände när. Annchristine Lundström var en av dem som höll så kallade glädjeseminarier i sin enskilda firma.
Det sista seminariet hölls senvåren 2003.

Tog ansvar
Vad var syftet med dessa glädje­seminarier?
- Det var att ha kul, det var så länge sedan. Det är dock svårt att beskriva innehållet i dag, säger Annchristine Lundström.
Hon har i ett brev tagit ansvaret för att hon skrev den gamla, sedan fyra år makulerade marknadsplanen som media tidigare hänvisat till och kopplat till företaget SVC.
- Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att SVC och dess verksamhet skulle drabbas av något som jag som enskild företagare skrev flera år tidigare. Det finns ett fåtal individer som vill klamra sig fast vid förtalet och lyckas uppenbarligen bra med det, eftersom media fortsätter att upprepa och skriva om lögnerna.
Hon säger att dessa individer gör allt för att förtala och försöka uppnå att omgivningen luras att hålla fast "konstighetsstämpeln" på företaget SVC och dess verksamhet.

Skingra tankar
Ett begrepp som användes, i glädjeseminarierna var ordet "poff". Det skulle man säga för att skingra negativa tankar.
- Jag har vuxit ifrån det som jag skrev i affärsplanen 2002 och fått förnyad förståelse tack vare mina kollegor. Det känns så länge sedan. Jag har som sagt tagit på mig ansvaret för marknadsplanen från djupet av mitt hjärta och även erbjudit mig att avgå från SVC:s styrelse för att mina kollegor ska slippa att utsättas för förtal, säger Annchristine Lundström.
Gabriella Lönngren påpekar att styrelsen tog beslutet att Annchristine inte skulle lämna den.
Det har förekommit rykten om att personer ska ha tvingats till att dricka alkohol och att röka i samband med er verksamhet, finns det någon sanning i dem?
- Att det inte finns några gränser på det falska förtalet kan den här frågan vara bevis för. Det är en total lögn att jag eller någon annan skulle ha tvingat någon att dricka alkohol eller röka. Absurditeten i förtalet borde vara tydlig för den som vill se det. Så vitt jag vet är jag den enda som röker av mina kollegor och jag tar mig ett vinglas då och då, som många andra gör, säger Annchristine Lundström.
Läs mer:<BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1259184&amp;CategoryID=2764&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID=">"SVC har gjort bort sig"</A><BR><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&amp;ArticleID=1259186&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2">"Bilden av oss är förljugen"</A><BR><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1259185&amp;CategoryID=2764&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID=">När stiftelsen kom till byn</A>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om