Brokig kväll på Folket hus

En internationell afton med människor från bygden och nyanlända hölls på lördagen. 150 personer njöt av mat, underhållning och musik.

Underhållning. Eva Johansson, Älvsbyn, blev nästan borttrollad av magikern Claes Danell, Gällivare.

Underhållning. Eva Johansson, Älvsbyn, blev nästan borttrollad av magikern Claes Danell, Gällivare.

Foto: Håkan Zerpe

VUOLLERIM2014-11-30 15:46

Det dukades upp middag med internationell buffé och mängder av musikinslag från världens alla hörn i Vuollerim Folkets hus. Här fanns också konferencieren och trollkarlen Claes Danell, Gällivare, som kombinerar underhållning med att vara ombudsman för Byggnads.

– Nu kör vi för tredje året i Jokkmokk och första året i Vuollerim och Porjus, berättade Kicki Boberg, delarrangören Focus Jokkmokk. Hittills har det varit jättelyckosamt.

Kuriren var med i början av kvällen och redan då var stämningen förträfflig. PRO-arna Birger Johansson och Serla Morén, Vuollerim, satt vid ett bord och inväntade klarsignal för att hämta mat.

– Det blir bra att få träffa de här suveräna människorna, sade han avsåg de nyanlända. De var här när vi dukade upp i går och de är enormt fina, glada att få göra något. Tristessen är nog det jobbigaste för dem. Synd bara att man inte kan språk.

En fem personer stor syrisk familj bor i Vuollerim sedan drygt elva månader.

– Det känns fint att vara här, sade Qatr Al-Nada Alabdal-Al Razaq. Då vi lämnade Syrien var det krig. När det blir bra där vill hela familjen åka tillbaka.

Både hon och systern Ghzzal hade stora förväntningar på kvällen.

– Jättekul. Vi vill dansa också, sade Ghazzal.

Focus Jokkmokk, med uppdrag att öka befolkningen i Jokkmokk, Jokkmokk Kultur och Fritid samt Studieförbundet Vuxenskolan var huvudarrangörer med stöd av många organisationer och privatpersoner. Samma kväll ordnades en liknande fest i Porjus och kommande lördag är det Jokkmokks tur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om