Magi när naturen visade sig från sin vackraste sida

Vitå Rockfest slutade med succé med cirka 360 nöjda besökare. Och sensommarkvällen blev magisk på många olika sätt.

Painted Sky sparade inte på krutet. Tillsammans med Inhuman, Pink Lizzärd och Brëschladd såg de till att skapa livemusik under Vitå Rockfest.

Painted Sky sparade inte på krutet. Tillsammans med Inhuman, Pink Lizzärd och Brëschladd såg de till att skapa livemusik under Vitå Rockfest.

Foto: Joakim Nordlund

Vitå2022-08-28 12:43

Precis innan Vitå Rockfest skulle starta så upphörde regnandet. Sakta sprack himlen upp och lite senare rullade dimman in över de omgivande ängarna. Det här blev en rockfestival där man inte behövde egna rökmaskiner – det skötte naturen om. Och Greger Gunnarfeldt som ligger bakom hela arrangemanget kunde pusta ut.
– Jag har knappt sovit på två nätter av oro för vad vädret skulle ställa till med, säger han.


Med ett varmt leende kunde han mitt under den sköna rockfest som han bjudit in till slå fast att det finns högre makter som vill väl.
– Ja man kan nog konstatera att det finns en hårdrocksgud. Så här fint väder hade jag knappast vågat drömma om. Inte när man har sett alla prognoser, säger han.
Som om den trolska dimman inte var nog fick många också uppleva ett magiskt norrsken senare på kvällen.
– Under hela den sista spelningen hade vi norrsken på himlen, säger Gunnarfeldt.
Bandmedlemmar och besökare var lyriska:
– Jag har ju rötterna här men bor i Vitå. Nu är jag här med min bästa kompis, säger Victoria Perhult och ser på Jennie Wåhlström.
– Det är ju fantastiskt att man kan få till något sådant här på ett så litet ställe. Man kan komma som man är. Samtidigt som det är familjärt men människor i alla åldrar, inflikar Jennie Wåhlström.
 

Inhuman som hade det hårdaste soundet inledde. De killarna är vana att spela inför väldigt liten publik men på Vitå Rockfest var det nu flera hundra som lyssnade.
– Lite nervöst men en härlig känsla att ställa sig på scenen, säger Kim Altenburg som vikarierade som basist.
De följdes av Pink Lizzärd där som för kvällen hade kryddats med Patrik Öhlund på sång och gitarristerna Thomas Jakobsson och Tomas Nyberg.
– Det blev en hyllning till Whitesnake. Jag tycker att vi fick ihop det bra, säger Thomas Jakobsson.
Förutom hyllningen till legendariska Whitesnake så hyllade han också arrangemanget:
– Klockrent! Jag hoppas att de fortsätter med det här, säger Jakobsson.
 

Banden Painted Sky och Brëschladd tog hårdrockskvällen i mål. Tanken var att Brëschladd skulle använda sig av pyroteknik men det ställdes in av omtanke om alla hundar som finns i närheten.
– Det är ju jakthundar här i var- och vartannat hus. Vi tänkte att vi skulle bespara dem den upplevelsen, säger Greger Gunnarfeldt.
Arrangerar ni något liknande nästa år?
– Det måste vi göra. Fast jag tror att vi ökar på lite till nästa år. Om det är möjligt.


 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!