I helgen blir det hårdrocksfest i Vitådalen

I helgen bjuder Greger Gunnarfeldt in till Vitå Rockfest. Och han gör det på ängen intill huset där han och familjen bor.

Den här trivsamma timringen blir tillhåll för musiker och media som besöker Vitå Rock.

Den här trivsamma timringen blir tillhåll för musiker och media som besöker Vitå Rock.

Foto: Joakim Nordlund

Vitå2022-08-26 15:43

Greger Gunnarfeldt i Högsön har besökt Sweden Rock Festival inte mindre än 21 gånger. Han har länge velat skapa en egen scen för hård rock hemma i Norrbotten – och nu blir det verklighet.
Och han gör det hemma på tomten i Högsön där han och hans familj bor.
– Det är en hel del arbete men det är det värt. Vi är också flera som hjälps åt och det är väl tur. Det här ska bli skoj. För vad vore livet utan musik, säger han.
I fjol kände han sig för med livemusik hemma på gården men i år tar man ytterligare ett steg. Han vill ändå inte kalla det för en rockfestival.
–  Men vem vet. Kanske i framtiden. För att kalla det festival vill man kanske att det ska hålla på i mer än en dag, säger han.
Han lär också av misstagen. I fjol när de arrangerade blev det hårdrock mitt i älgjakten.
–  Det var den elfte september. Det var inte någon som har sagt något men högtalarna och scenen var riktad rätt mot deras stora jaktområde. Nog vet jag älgarna dansade där inne. Och många dansade säkert i väg därifrån också, säger han skämtsamt.
Det lär ändå bli en hel del musik. Det hela börjar 18.00 på lördagskvällen och sedan pågår Vitå Rockfest i åtminstone sju timmar.
Torsdagen och fredagen har bjudit på ett strålande sensommarväder vid bottenvikskusten. Nu håller Greger Gunnarfeldt och alla hårdrockslystna tummarna för att det fina vädret ska hålla i sig.
–  Vi ser ut att klara oss från regn. Det ser skapligt ut, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!