Det är dagen efter beskedet om nedläggningen.
Utomhus träffar vi Håkan Eliasson, han är arbetsledare ute och han har jobbat i företaget sedan år 1987.
– Jag vet inte om beskedet om nedläggningen var oväntat, vi har hoppats på ny ägare. Vi vet att Anders Nordmark (platschef, reds anm) har jobbat för att få investeringsmedel, tyvärr har han inte fått det, säger Håkan Eliasson.
Investeringskommittén har prioriterat andra enheter.
Hur mycket pengar det handlat om får vi inte veta, men det är mycket.
I sorteringen, där kvaliteterna sorteras, finns Stig Juntti.
Här går det undan, det krävs ett vant öga.
– Jag har jobbat i företaget i 40 år och det har alltid varit bra kamratskap och god stämning här, säger Stig Juntti som tillägger:
– Det är klart att alla hoppats på försäljning, tyvärr har Setra inte varit en arbetsgivare som satsat på investeringar. Jag är 67 år så jag behöver inte fundera så mycket på framtiden, det är värre för dem som är mitt i livet.
Längst bort i hyvleriet finns Per Eklund, Peter Gustavsson och Göran Sundqvist, den sistnämnda är fackligt förtroendevald för GS Skogs- och träfacket.
De säger var och en att nedläggningsbeskedet är så nytt, att de inte hunnit fundera på vad de ska göra sedan, när maskinerna stannat för gott.
– Jag har alltid trivts så bra, det är så god stämning och bra arbetskamrater att jag har aldrig funderat på att byta jobb, säger Peter Gustavsson.
Peter Gustavsson började i företaget efter det att han gått ut årskurs nio, för 35 år sedan.
– Det är dags att börja se om sitt hus och börja söka annat jobb. Jag vet inte vad jag vill göra, jag får fundera på det nu, säger Peter Gustavsson.
Göran Sundqvist har arbetat i företaget i 36 år, han började genast efter gymnasiet, det gjorde även Per Eklund som har 15 år i företaget.
Så är det för många – många har jobbat i företaget i många år.
– Det är sammanhållningen som gjort att vi blivit kvar, säger Göran Sundqvist.
I fikarummet utanför sågen finns bland andra Martin Risén och Peter Fransson.
– Beskedet kom så plötsligt, vi var många som trodde att ny ägare var på gång, säger Martin Risén.
– Vad ska jag säga? Det är skit. Det verkar som att Setra inte ska ha något sågverk norr om Dalälven. Malås sågverk kanske är borta om fem år, säger Peter Fransson.
På kontoret finns platschefen Anders Nordmark.
– Vi kör på, det är lite konstigt. Normalt sett är det alltid roligt att gå till jobbet, i dag var det inte det, säger Anders Nordmark som tillägger att dagen till stor del ägnats åt frågor.
– Frågorna handlar om varför det blir så här, om det kan komma någon annan i stället för Setra, hur lång tid produktionen ska vara i gång och huruvida det fungerar om en del väljer att sluta innan nedläggningen.
Vi rör oss mellan sågverkets olika delar.
Här har maskinerna gått, ofta i skift, i snart 100 år.
År 1921 startade verksamheten.
Vad gör Setra Rolfs unikt?
– Råvarubasen, det är vad allt bygger på, säger Anders Nordmark som på frågan om vad han ska göra när allt är över säger så här:
– Jag vet inte. Jag är ju en av de anställda här.