Vd: "Vi hoppas på en bra lösning för samtliga

"Vår förhoppning är att alla som vill ha boende i Töre ska få det." Orden kommer från Ingela Rönnbäck, vd stiftelsen Kalixbo.

Här, på tomten där OK tidigare fanns, kan ett nytt hyreshus komma att byggas. Längre bort i bild syns Köpmanvägen 19.

Här, på tomten där OK tidigare fanns, kan ett nytt hyreshus komma att byggas. Längre bort i bild syns Köpmanvägen 19.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-10-21 05:30

Av stiftelsen Kalixbos senaste styrelsemötesprotokoll framgår att de skickat ut försäljningsprospekt till de intressenter som visat intresse av att köpa fastigheten, och att svar ska ha inkommit till nästa styrelsemöte som är inom kort.

Styrelsen konstaterar vidare att rivningsprocessen ska fortlöpa parallellt med eventuell försäljningsprocess och att marknadsundersökning ska utföras för att se om det finns intresse för nybyggnation, hyreshus, i Töre.

Ingela Rönnbäck säger att två intressenter har lämnat anbud på fastigheten Köpmanvägen 19.

Dessa handlingar är konfidentiella och öppnas till styrelsens sammanträde.

–  Vem vill köpa och är det seriösa förslag? Det är frågor för styrelsen, säger Ingela Rönnbäck som avseende ovan nämnda marknadsundersökning säger att den är på gång och att den ska utföras av extern part.

Ingela Rönnbäck säger apropå oron och kritiken från boende, om att informationen om vad som händer är dålig, att stiftelsen Kalixbo ska ha ett nytt informationsmöte inom kort:

– Många har ringt och det har blivit missuppfattningar. Det kan också ha uppstått frågor sedan förra informationsmötet. 

Ingela Rönnbäck säger vidare att alla som nu tvingas flytta kommer att få ekonomisk kompensation för flytten och, om de flyttar till lägenhet med högre hyra, en hyreshöjning som sker stegvis.

Kommer alla som önskar boende i Töre kunna få det?

– Det är vår förhoppning, vi har ett 60-tal lägenheter i Töre utöver de på Köpmanvägen, och vi har lite mer än ett år på oss eftersom huset ska vara tömt vid utgången av november år 2020, säger Ingela Rönnbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!