Luleås fina svit håller

4-2 mot Växjö betyder att Lukleå Hockey nu har tagit poäng i 11 raka matcher. Trots detta var Johan Harju inte helt nöjd.

Växjö2011-12-08 21:46

- Nja, vi var bra i offensiven men släppte till en hel del onödigt bakåt, menade Harju som avslutade Luleås målskytte den här kvällen genom att prickskjuta 4-2 i tom kasse sedan Växjö tagit ut målvakten i slutminuterna.

Och det finns visst fog för Harjus kristik mot defensivspelet. En hel del slarv, inte minst vid Växjös 1-2-reducering då backparet Robin Jonsson och Niclas Wallin tappade postitionerna totalt, gav hemmalaget en hel del omställningslägen.

- Det är vi forwards. Vi är för offensiva och vill bara göra mål ibland och då släppert vi till tre-mot-två-lägen. Det är inte bra, konstaterade Harju i Canal+.

Efter 2-0-ledning efter en period, vacker power-play-mål av Koivisto och ett något tursammare av Olausson, kom en andraperiod som, än en gång hade mer att önska från Luleås sida. Det är inte första gången laget tappar spelet i andra rundan.

Den här gången fick Växjö betalt för sin höga check och intensiva spel och kunde både reducera och kvittera.

Men på något vis tröt orken på hemmaspelarna trots hugget på poäng och i tredje kom de aldrig upp i någonting av vad de visade i andra rundan. Bensinen såg ut att vara slut och luleå kunde ganska enkelt försvara sig och fick också avgöra med ett mycket fint mål - signerat Topi Jaakola.

Luleåbacken raka passning i slottet till Ville Viitaluoma höll högsta klass precis som Viitaluomas avslut som kom blixtsnabbt.

Växjö hade två skott på mål i tredje perioden, Luleå elva, så Luleåsegern var både logisk och rättvis. Det var 11 raka utan förslust i ordinarie tid och också första segern mot Växjö den här säsongen efter två förluster tidigare.

- Det var måler att få revansch och ta tre poäng. Jag tycker vi gett bort båda matcherna vi förlorat tidigare.

Nu väntar AIK (lördag) och Frölunda (söndag) innan det är dags för landslagsvila för Luleå.

- Sex poäng kvar att ta, konstaterade Johan Harju optimistiskt.